Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 21.07.2024 - 09:09
Güncelleme: 21.07.2024 - 12:32
212 kez okundu
TC Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde çeşitli mesajlar yayımladı.
TC Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, bağımsızlık ve özgürlük için hayatlarını feda eden şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle andığını ifade etti. Tunç, “Türkiye olarak daima barışın, kardeşliğin, huzurun, adaletin ve hakkaniyetin yanında, Kıbrıslı kardeşlerimizin destekçisi olacağız,” dedi.
TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü ve Kıbrıs Türkü’nün Barış ve Özgürlük Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Bu mücadelede kahramanca savaşan şehitlerimizi rahmetle, vefat eden gazilerimizi minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyorum,” şeklinde konuştu.
TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde kahraman Mehmetçik ve Mücahitleri rahmetle anarken, gazilere şükranlarını sundu. Işıkhan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklarını savunmaya devam edecek ve Kıbrıs Türk halkının egemenliğine yönelik her türlü tehdide karşı duracağız,” dedi.
TC Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 Temmuz 1974’te başlayan Kıbrıs Barış Harekatı’nın sadece bir askeri zafer değil, aynı zamanda bir milletin varoluş mücadelesi olduğunu belirterek, “50. yıl dönümünde, harekatın birlik ve beraberlik ruhunu geleceğe taşıyan en önemli miras olduğunu vurguluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum,” dedi.
TC İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mesajında şunları ifade etti: “Kıbrıs bizim tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Mehmetçiklerimiz ve Mücahitlerimizin omuz omuza yazdığı bir kahramanlık destanıdır. 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılında Kıbrıs halkının Barış ve Özgürlük Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutluyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.”
TC Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katıldığını belirterek, “Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde, bu topraklar için can veren kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum,” dedi.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.