Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 22.09.2024 - 03:37
Güncelleme: 23.09.2024 - 21:23
1218 kez okundu
Başbakan Ünal Üstel, bu oylardan 1.870’ini alarak liderliğini sürdürürken, rakibi Hasan Taçoy 990 oyda kaldı. Ahmet Melih Karavelioğlu ise yalnızca 40 oy elde edebildi. Ayrıca, 70 oy geçersiz sayıldı.
Kurultayda oy verme işlemleri saat 24.00’te sona erdi. Adaylardan mevcut Genel Başkan Ünal Üstel ve Milletvekili Hasan Taçoy, oylarını son dakikalarda kullandılar.
Kurultayda rekor katılım sağlandı. UBP’nin Divan Başkanlığı’ndan alınan verilere göre, yaklaşık 20 bin üyesi olan partinin 10.171 üyesi oy kullandı.
UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, tüzük değişikliği ile kurultaylarda üye sisteminden delege sistemine geçeceklerini belirtti. Tüzüğün hazır olduğuna dikkat çekti.
Oy verme işlemlerinin sona ermesinin ardından oy tasnifi sürecine geçildi. Kurultayda genel başkanın yanı sıra, Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu da belirlenecek.
Kurultayda oy sayımında ilk sandık sayımında bir hata olduğu tespit edildi. Divan üyeleri, yanlışlık olduğunu fark edince sandık yeniden sayıldı. UBP Kurultayı’nda toplam 13 sandık bulunuyor.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.