UBP Genel Başkanı Başbakan Üstel, yenilenen UBP binasında partililerle bir araya geldi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, yenilenen UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığı binasını ziyaret etti.

Yayın: 21.01.2024 - 16:33

86 kez okundu

UBP Genel Başkanı Başbakan Üstel, yenilenen UBP binasında partililerle bir araya geldi

Üstel, ziyaret sırasında Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Ahmet Savaşan, ilçe yönetimi, denetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, gençlik kolları başkanları ve kadın kolları başkanları ile bir araya geldi.

UBP tarafından sağlanan bilgiye göre, görüşmede Parti’nin planladığı Siyaset Akademisi ve Lefkoşa İlçesi’nin çalışma programı ele alındı.

Ünal Üstel, ziyaretinde yaptığı konuşmada İsias Davası’nın titizlikle yürütüldüğünü vurgulayarak, davaya savunma avukatlarının KKTC’yi temsil etmek üzere Başbakanlık daveti üzerine adaya geldiğini ve 26 Nisan’daki duruşma için bir koordinasyon toplantısı düzenlendiğini belirtti.

Kırsal kesimde arsası olmayan bölgelerde sosyal konut projelerini başlatacaklarını açıklayan Başbakan Üstel, hükümetin istikrarla yoluna devam ettiğini ve verilen sözlerin tek tek yerine getirildiğini ifade etti.

Üreticiye, çiftçiye ve sanayiciye yönelik desteklerin yanı sıra kamu çalışanlarına yapılan artışa ek olarak asgari ücretten alınan verginin kaldırıldığını ve Sosyal Sigorta Prim Desteği’nin arttırılacağını belirten Üstel, bu adımların ekonomiyi güçlendirmeyi hedeflediğini söyledi.

Lefkoşa İlçesi’nin 6 aylık çalışma programını Başbakan Üstel’e detaylı bir şekilde sunan Ahmet Savaşan, programda farkındalık ve sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra seminerler, sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler ile “KKTC’nin Gelecek 10 Yılı” başlıklı bir çalıştayın da bulunduğunu açıkladı.

Savaşan, altı ilçedeki başkanların ortaklaşa yürüteceği Siyaset Akademisi’nde UBP’li gençlere ve kadınlara uzman bilim insanları tarafından Mart ayında başlayacak 9 haftalık eğitimlerin verileceğini ifade etti. Akademi’nin ders programında UBP’nin Kuruluş Süreci ve Kıbrıs Türk Tarihindeki Önemi, Kıbrıs Sorununun Tarihçesi ve Müzakere Süreci, Kıbrıs Türklerinin Tarihsel Süreçte Yaşadıkları, Temel Siyasi Kavramlar ve İdeoloji, Doğu Akdeniz Enerji Sorunu ve Kıbrıs Adası’nın Stratejik Önemi, Yapay Zeka Kullanımı, Ekonomi Politikaları, UBP İktidarlarında Gerçekleştirilen Büyük Projeler, Siyasette Stratejik İletişim ve Kamu Yönetimi, Sosyal Medya Okur Yazarlığı, Siyaset ve Toplum, Uluslararası Siyaset ve KKTC’ye Yansımaları, Belediyecilik ve Yerel Yönetimlerde Dönüşüm konularının da bulunduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap