UBP Milletvekili, Lefkoşa İlçe Başkanı Savaşan: “Kadınların siyasette eşit oranda temsil edilememesi önemli bir demokrasi sorunudur!”

UBP Milletvekili ve Lefkoşa İlçe Başkanı Ahmet Savaşan, kadınların siyasi alanda eşit temsil edilememesinin demokrasi açısından önemli bir sorun olduğunu belirtti.

Yayın: 05.12.2023 - 11:59

122 kez okundu

UBP Milletvekili, Lefkoşa İlçe Başkanı Savaşan: “Kadınların siyasette eşit oranda temsil edilememesi önemli bir demokrasi sorunudur!”

Savaşan, nüfusun yarısını oluşturan kadınların karar alma süreçlerine yeterince dahil olamaması ve siyasette eşit oranda temsil edilememesinin demokratik eksikliklere yol açtığını ifade etti.

Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında bir mesaj yayımlayan Savaşan, kadınların eğitim, meslek seçimi ve çalışma koşulları gibi birçok alanda ilerleme kaydetmelerine rağmen siyasal yaşamda aynı düzeyde gelişme gösteremediklerini vurguladı.

Yapılan yasal düzenlemelere rağmen kadınların karar alma süreçlerinde yeterince temsil edilmemesinin, çoğulculuktan uzaklaşmaya neden olduğunu belirten Savaşan, demokratik yaşamın güçlendirilmesi ve cinsiyete dayalı eşitsizliklerin ortadan kaldırılması için kadınların siyasette daha etkin bir rol oynaması gerektiğini ifade etti.

Savaşan, kadınların siyasette en az yüzde 30 oranında temsil edilmesinin önemine vurgu yaptı ve siyasetçilere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Ayrıca, Savaşan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına 1934 yılında milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanıyarak toplumsal cinsiyet eşitliğine olan önemi vurguladığını hatırlattı. Türkiye’nin bu alandaki öncülüğüne vurgu yaparak, toplumsal cinsiyet eşitliğinin okul öncesi eğitimden başlayarak toplumun tüm kesimlerinde hayata geçirilmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap