Ukrayna: Rusya, Odessa bölgesinde İHA’larla enerji altyapısını vurdu

Ukrayna'nın Odessa bölgesindeki bir enerji altyapısı, Rusya'nın gece gerçekleştirdiği saldırıda "Şahed" tipi insansız hava araçlarıyla hedef alındı.

Yayın: 18.11.2023 - 14:31

149 kez okundu

Ukrayna: Rusya, Odessa bölgesinde İHA’larla enerji altyapısını vurdu

Ukrayna ordusu, Güney Operasyonel Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mıkolayiv bölgesinde 6, Herson ve Odessa bölgelerinde ise birer olmak üzere toplamda üç İHA’nın imha edildiğini ve Odessa bölgesindeki enerji altyapısının vurulduğunu bildirdi.

Açıklamada, vurulan enerji altyapısındaki idari binanın zarar gördüğü, yangının kontrol altına alındığı ve bir çalışanın yaralanarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Ayrıca, Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı da gece boyunca Rusya’nın çeşitli bölgelerine yönelik İHA saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı.

Toplam 38 Rus İHA’sının tespit edildiği bildirilen açıklamada, Ukrayna ordusunun hava savunma mücadelesi sonucu 29 İHA’nın imha edildiği vurgulandı.

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, Rus İHA’larının güneyden fırlatıldığını ve yaklaşık 1000 kilometrelik bir mesafeyi aştığını belirterek, Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından Kiev yakınlarında 10 civarında İHA’nın etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Popko, ilk belirlemelere göre saldırıda can kaybı ve hasar olmadığını bildirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap