Ünal Üstel: Azerbaycan ile ilişkilerimizi gençlik ve ekonomi odaklı olarak güçlendirmeye kararlıyız

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu'nun liderliğinde yaklaşık 200 kişilik bir heyetle Azerbaycan'ı ziyaret etmeleri büyük bir protokol karşılamasıyla gerçekleşti.

Yayın: 21.10.2023 - 16:01

143 kez okundu

Ünal Üstel: Azerbaycan ile ilişkilerimizi gençlik ve ekonomi odaklı olarak güçlendirmeye kararlıyız

Ziyaretin önemini vurgulayan Üstel, “Bu, şimdiye kadar yaşadığımız en görkemli karşılamalardan biri olabilir. Azerbaycan’da bizleri en üst düzeyde ağırladılar ve bu durum bizi gururlandırdı” ifadelerini kullandı.

Üstel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Cumhurbaşkanı Tatar’ı resmi makamında ağırladığına dikkat çekti. Kendisinin de Yeni Azerbaycan Partisi’ni ziyaret ettiğini ve ayrıca Eğitim Bakanı ile görüştüğünü açıkladı.

Görüşmeler sırasında iki ülke arasında geniş bir yelpazede işbirliği ve ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda mutabık kalındığını belirten Üstel, “Azerbaycan’dan ülkemize yönelik üniversite öğrenci sayısını artırmak için çeşitli adımlar atmaya başladık. Artık Azerbaycan ile ekonomik, ticari, eğitim, turizm ve kültürel alanlarda yeni bir dönem başlatacağız” dedi.

Üstel ayrıca diplomatik ve siyasi ilişkilerin geliştiği bir dönemde genç nesilleri de bu ilişkilere dahil etmek istediklerini belirtti. “Üç devlet, tek millet” vizyonlarını gençler arasında da yaymayı hedeflediklerini ifade eden Üstel, gençler için Azerbaycan ve diğer Türk devletlerinde fırsatlar yaratmayı amaçladıklarını ve bu hedef doğrultusunda somut adımlar attıklarını vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap