Ünal Üstel, Gazilere hitap etti

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi'nde gerçekleşen kabulde gazilere hitap ederek, "Bugün bu ülkede hem Türkiye Cumhuriyeti bayrağı hem de KKTC bayrağı dalgalanıyorsa, sizlerin mücadelesi ve dik duruşu sayesindedir" dedi.

Yayın: 25.10.2023 - 16:57

104 kez okundu

Ünal Üstel, Gazilere hitap etti

Üstel, 20 Temmuz 1974 Harekatı’na atıfta bulunarak, “Anavatan Türkiye, tam 49 yıl önce, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘Garanti ve İttifak Anlaşmaları’ndan kaynaklanan hukuki hakkını kullanarak sadece Türklere değil, Rumlar’a da barış getirmiş, insanların can ve mal güvenliğini sağlayarak, adada yeniden barış ve huzur ortamını tesis etme fırsatı vermiştir. Ve siz gazilerimiz sayesinde, bizler bugün özgürce bu havayı teneffüs edebiliyoruz” dedi.

Üstel, yakınlarda yaşanan İsrail-Filistin savaşını örnek göstererek, “Kıbrıslı Türkler de geçmişte aynı zulmü ve ızdırabı çekti. Müslüman kardeşlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız insanlık suçları işlenerek öldürülüyor. Ne yazık ki, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’dan başkası barışın tesis edilmesi için ciddi bir adım atmıyor. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve insan hakları nerede?” şeklinde konuştu.

Başbakan Üstel, Kıbrıs konusundaki 50 yıllık çözüm çabalarına ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki KKTC’nin tanınması çağrısına da değinerek, “50 yıllık çözümsüzlüğün nedeni Rum tarafının uzlaşılamaz tavırlarıdır. Bizlere ‘kölemiz olun, anlaşma yapalım’ diyorlar. Ancak büyük bir yanılgı içindeler.

Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halklarının sağlam temellere dayanan ilişkilerini, karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik hukukuna dayalı olarak geliştirmeye devam ediyoruz. 50 yıl boyunca, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteğiyle, halkımızın yaşadığı haksız baskılara ve ambargolara rağmen, 40. yılını kutlayacağımız devletimizi dünyanın bir parçası yapmak için canla başla çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap