Ünal Üstel: Hedefimiz 2027

Başbakan Ünal Üstel, dün gerçekleştirdiği Gazimağusa ve İskele ziyaretlerinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Üstel, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bu açıklamada, hükümetin halka sunulan projeler ve gelecek hedeflerine dair bilgi verdi.

Yayın: 22.10.2023 - 14:16

116 kez okundu

Ünal Üstel: Hedefimiz 2027

Üstel, “Halkımızla buluşmaya, onların görüşlerini dinlemeye ve uluslararası sahnede daha etkili bir şekilde temsil edilmemiz için hazırlıklarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Üstel, KKTC’nin uzun süredir ihmal edilen altyapı, reformlar ve internet altyapısı gibi konulara odaklandıklarını belirterek, “Yeni Ercan Havalimanı, Türkiye’den kablo ile elektrik projesi gibi önemli çalışmaları başlattık ve ülkemizin ekonomisi, mali yapısı ve altyapısı üzerinde olumlu etkiler yaratmaya başladık” şeklinde konuştu.

Başbakan, enflasyonla mücadele ve alım gücünün desteklenmesi amacıyla kamu çalışanlarına verilen eşine az rastlanan bir artış hakkında da bilgi verdi. “Hayat pahalılığına karşı mücadelede adımlar atmaya devam ediyoruz ve 2024 yılında alım gücünü desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Sosyal yardım, engelli ve cemile maaşlarında yüzde yüze yakın artış sağlandığını, özel sektör için sosyal prim desteğinin sürdürüldüğünü açıkladı. Üstel, aynı zamanda üreticilere teşvik primi ve hayvan yetiştiricilerine yem desteğinin süreceğini sözlerine ekledi.

Son olarak, Başbakan Üstel, ülkenin ihtiyaç duyduğu yasaların hayata geçirilmesi konusunda kararlı olduklarını ve “Devletimizi, yeni dünya düzenine yakışır bir şekilde hazırlamaya devam edeceğiz. Hedefimiz, 2027 yılıdır. Birlik içinde ilerlemeye devam edelim ve Gazimağusa ile İskele halkına gösterdikleri ilgi için teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap