Ünal Üstel, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı anısına düzenlenen sergide konuştu

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı tarafından Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığında hazırlanan “Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yılı Fotoğraf Sergisi” açılışında yer aldı.

Yayın: 30.11.2024 - 08:50

3242 kez okundu

Ünal Üstel, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı anısına düzenlenen sergide konuştu

Etkinlikte, Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da hazır bulundu.

Üstel’den Teşekkür ve Tarihsel Vurgular

Açılış konuşmasında serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca verdiği varoluş mücadelesine dikkat çekti. “Kıbrıs Türk halkı, Anavatan Türkiye ile birlikte, büyük bir dayanışma içinde mücadele etmiştir” diyen Üstel, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu vurguladı.

Başbakan Üstel, ekonomik ambargolar ve uluslararası baskılara rağmen, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin Türkiye ile kurulan güçlü bağlar sayesinde devam ettiğini belirtti.

İsrail-Filistin Savaşı ve Uluslararası Sessizlik Eleştirisi

Güncel gelişmelere de değinen Üstel, İsrail-Filistin savaşının bir yılı aşkın süredir devam ettiğini hatırlatarak, “Her gün bombalar yağıyor, 45 bine yakın insan yaşamını yitirdi. Buna rağmen BM, Güvenlik Konseyi ve AB sessiz. Ancak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her platformda bu duruma karşı çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Üstel, Kıbrıs Türk halkının geçmişte yaşadığı zulüm, ambargo ve soykırımla Filistin halkının durumunun benzerlik taşıdığını ancak Türkiye’nin Kıbrıs Türkü’nün yanında olması nedeniyle bu süreçte daha avantajlı olduğunu söyledi.

20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın Önemi

Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türk halkı için özgürlüğün kapısını araladığını belirten Üstel, harekatın sadece Kıbrıs Türklerine değil, Kıbrıslı Rumlara da barış getirdiğini vurguladı. “Türkiye Cumhuriyeti, Barış Harekatı ile sadece Kıbrıs Türklerinin değil, Rum tarafının da huzur ve güven içinde yaşamasını sağladı” dedi.

KKTC’nin Tanınması ve Gelecek Hedefleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması çağrısını hatırlatan Üstel, Türk Devletleri Teşkilatı’na (TDT) gözlemci üye olunmasının önemine değindi. “Hedefimiz tam üyelik ve bu yolda kararlılıkla ilerliyoruz” dedi.

Sergi Gezisi ve Kıbrıs Şarkılarına Eşlik

Konuşmaların ardından Başbakan Üstel, Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve komutanlarla birlikte sergiyi gezdi. Etkinlikte çalınan Kıbrıs şarkılarına da eşlik eden Üstel, serginin anlam ve önemine dikkat çekti.

Bu etkinlik, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50 yıllık tarihine ışık tutarken, Türkiye ve KKTC arasındaki güçlü bağların bir kez daha altını çizdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap