Ünal Üstel, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’ni kabul etti

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Yayın: 03.11.2023 - 11:42

104 kez okundu

Ünal Üstel, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’ni kabul etti

Kabulde, spordan sorumlu Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu da hazır bulundu.

Başbakan Üstel, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’ni uzun süredir devam eden çabaları ve çalışmaları nedeniyle tebrik ederek, Kıbrıs Türk gençliğinin yaşadığı haksızlıklara dikkat çekti.

Üstel, kabulde şunları söyledi: “Hükümetimiz spor ve sporculara büyük önem vermektedir. Ülkemizde herhangi bir spor dalında faaliyet gösteren tüm federasyonlarımızın kapısı her zaman açıktır. Yurt içi ve yurt dışındaki spor etkinliklerinde yer alan sporcularımıza, spor kulüplerinde ve farklı spor alanlarında faaliyet gösteren gençlere elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz. Ülkenin gençlerinin sporunun gelişmesi için çaba gösteren tüm federasyonlara teşekkürlerimi sunarım.”

Üstel, KKTC’ye uygulanan dünya ambargolarına da değinerek, “Ne yazık ki dünya bize her alanda ambargo uygulamaya devam ediyor. Bu kabul edilemez. Ancak bu engellere rağmen federasyonlarımız uluslararası spor etkinliklerine katılarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıtmak adına ellerinden gelen çabayı göstermektedir. Bu çaba ülkemiz için çok değerlidir ve önemlidir.” dedi.

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç ise Başbakan Üstel’e komitelerini kabul ettiği için teşekkürlerini iletti ve Türkiye’deki olimpiyat hazırlık merkezlerinde çalışmalar yapma aşamasına geldiklerini belirtti. Koç ayrıca, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile sürekli işbirliği içinde olduklarını ve ülke gençlerinin spor alanında gelişimini desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap