Üstel: “2024’ün çok daha iyi olacağını söylemiştik , yeni yıla sözlerimizi tutarak başladık”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, bölge ziyaretlerine Alsancak'ta devam etti.

Yayın: 14.01.2024 - 18:51

162 kez okundu

Üstel: “2024’ün çok daha iyi olacağını söylemiştik , yeni yıla sözlerimizi tutarak başladık”

Ünal Üstel’e ziyaretinde UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Sağlık Bakanı Hakan Dünçyürek, Milletvekili Hasan Küçük Ziya Öztürkler, Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser de eşlik etti.

Konuşmalardan önce, Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde Pençe Kilit Operasyonu’nda terör şehidi olan 9 kahraman asker için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Üstel, konuşmasının başında Anavatan Türkiye’deki terör saldırısına vurgu yaparak, “Acımız, kederimiz bir… Yüreklerimize bir kez daha ateş düştü. Türkiye’nin acısı bizlerin de acısıdır. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum. Anavatan Türkiyemizin büyük ve tartışılamaz gücüyle, üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur” dedi ve Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ayrılmaz bir parça olduğunu vurguladı.

Ünal Üstel, Türkiye’nin desteğiyle 2024 yılının 2023 yılından daha güzel geçmesi için ekonomik adımlar atmaya başladıklarını belirtti. Ocak ayı maaşlarına yüzde 50.31 oranında hayat pahalılığını yansıtacaklarını açıklayan Üstel, hayat pahalılığını yılda üçe çıkardıklarını da hatırlattı.

Ayrıca, özel sektöre sosyal sigorta prim desteği vermeye devam edeceklerini ve asgari ücrete tarihi bir uzlaşı ile memnun edici bir artış yapıldığını belirten Üstel, sektörlerin ve çalışanların memnuniyetini vurgulayarak, “Daha yılın başında verdiğimiz sözleri tuttuk” dedi.

Tarıma ve hayvancılığa yönelik destekleri sıralayan Başbakan Ünal Üstel, bu kapsamda çeşitli desteklerin devam edeceğini, hayvancılık için 2023 yılında 15 milyon TL balya desteği verildiğini, küçükbaş hayvancıya 70 milyonluk arpa-yem desteği sağlandığını ve küçükbaş üreticilerine 6 ay sıfır faizli yemlik kredisi verildiğini ifade etti.

Üstel, gençlerin ülkelerinde kalması için projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, “İkinci ‘İlk Evim Kredi’ paketimizi açıkladık. 10 yıllık düşük faizli ev kredisi veriyoruz. Sosyal konut projemiz de yakında başlıyor” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap