Üstel: “Dava süresince, devlet olarak, ailelerin yanında olmaya ve dava süreçlerini yakından takip etmeye devam edeceğiz”

Başbakan Ünal Üstel, İsias Otel davasının ilk duruşmasına geniş bir ekiple katılarak, devlet olarak ailelerin yanında olacaklarını ve dava süreçlerini yakından takip edeceklerini ifade etti.

Yayın: 03.01.2024 - 23:17

134 kez okundu

Üstel: “Dava süresince, devlet olarak, ailelerin yanında olmaya ve dava süreçlerini yakından takip etmeye devam edeceğiz”

Üstel, Meclis komitesinin hukuki süreç boyunca orada olacağını, milletvekillerinin, bakanların ve hukukçuların süreci yakından takip edeceğini belirtti.

Başbakan Üstel, İsias Otel davasının ilk duruşmasına 100 kişilik geniş bir ekiple katılarak Adıyaman’da net bir mesaj verdiklerini vurguladı. İsias’ın sadece sözde değil, gerçekten Kıbrıs Türk halkının ortak davası olduğunu belirten Üstel, devletin bu davaya ciddiyetle yaklaştığını ifade etti.

Üstel, TAK muhabirine yaptığı açıklamada, İsias Otel davasıyla ilgili olarak, iktidarın ve muhalefetin ortaya koyduğu net duruşun ciddiyetlerinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Doğal afetlerin bir gerçek olduğunu ancak bu afetleri felakete çevirenlerin hak ettikleri cezaları alması gerektiğini belirten Üstel, davaların, kaybedilen canlara karşı sorumluluklarını yerine getirmenin bir yolu olduğunu ifade etti.

Başbakan Üstel, Türk adaletine güvendiğini ve adil bir yargılama sonucunda suçluların hak ettikleri cezayı alacaklarına inandığını dile getirdi. Delillerin ortada olduğunu ve hataların açıkça görüldüğünü belirten Üstel, devletin deprem sürecinde olduğu gibi dava sürecinde de ailelerin yanında olacaklarını vurguladı. Halkın acısının devletin acısı olduğunu ifade eden Üstel, mücadelenin hep birlikte verileceğini ve davaların herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap