Üstel: “Hayat pahalılığı 3 defa verilecek… Hayvancılık ve tarıma destek sürecek”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, geçen hafta Lefkoşa İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin destekleriyle 2024 yılının 2023'ten daha olumlu geçmesi için ekonomik adımların atıldığını ifade etti.

Yayın: 28.01.2024 - 14:42

120 kez okundu

Üstel: “Hayat pahalılığı 3 defa verilecek… Hayvancılık ve tarıma destek sürecek”

Üstel, bu çerçevede hayat pahalılığındaki yüzde 50,31’lik artışın Ocak maaşlarına yansıtılacağını ve 2024 yılında hayat pahalılığına üç kez zam yapılacağını açıkladı.

Başbakan Üstel, toplantıda yaptığı konuşmada, kamu çalışanları arasındaki maaş dengesizliğini gidermek için verilen sözlerin yerine getirildiğini ve sendikalarla ortak bir noktada buluşulduğunu belirtti. Ayrıca, özel sektöre sosyal sigorta prim desteğinin devam edeceğini vurgulayan Üstel, asgari ücrette memnuniyet verici bir artış yapıldığını, hayvancılık ve tarıma önemli desteklerin devam edeceğini kaydetti.

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Ahmet Savaşan ise toplantıda yaptığı konuşmada, planlı faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen istişare toplantılarının Lefkoşa’ya bağlı tüm örgüt başkanlarıyla devam edeceğini vurgulayarak, amaçlarının Lefkoşa’daki birlik ve beraberliği güçlendirmek ve şehre yakışan faaliyetleri hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap