Üstel: “Hükümete geldiğimiz günden beri sağlıktaki sorunları çözmek için çalışıyoruz”

Başbakan Ünal Üstel, hükümetin sağlık alanındaki çabalarını vurgulayarak, göreve geldikleri günden bu yana sağlık sektöründeki sorunları çözmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Yayın: 13.05.2024 - 14:24

330 kez okundu

Üstel: “Hükümete geldiğimiz günden beri sağlıktaki sorunları çözmek için çalışıyoruz”

Üstel, 12 Mayıs’ta kutlanan Dünya Hemşireler Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanı’na iletilen konuların hükümetin öncelikli gündem maddeleri arasında olduğunu belirterek, bu konuların her toplantıda detaylı bir şekilde ele alındığını dile getirdi. Ayrıca, sağlık alanında geçmişten gelen ve birikmiş sorunların olduğunu kabul eden Üstel, bu sorunların kısa vadede çözülmesinin kolay olmadığını vurguladı.

Üstel, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin sağlık sistemindeki önemine dikkat çekerek, yeni bir hastane inşa edilmesi için çalışmaların başlatıldığını ve yerin belirlendiğini belirtti. Ancak, döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle yapılan ihaleye başvuru olmadığını ifade etti. Ayrıca, yeni sağlık merkezlerinin sisteme dahil edildiğini ve Girne ile Güzelyurt’taki hastanelerin tamamlanmasıyla sağlık hizmetlerinin daha da iyileştirileceğini vurguladı. Üstel, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin de göz ardı edilmediğini, depreme dayanıksız binaların ya yıkılacağını ya da güçlendirileceğini belirtti.

Üstel’in konuşmasında, hemşirelerin sağlık sisteminin temel taşı olduğu önemli bir nokta olarak vurgulanırken, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden hemşire Bedriye Fidan Yeniçeri’ye ve diğer kayıplara rahmet diledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap