Üstel: “Rum liderliği yeni taktiklerle halkımızı tuzağa düşürmeye çalışıyor ama başarılı olamayacak”

Başbakan Ünal Üstel, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis'in duyurduğu 14 maddelik paketin tamamen tuzak bir girişim olduğunu belirterek, paketin hiçbir anlam taşımadığını ifade etti.

Yayın: 27.01.2024 - 18:22

140 kez okundu

Üstel: “Rum liderliği yeni taktiklerle halkımızı tuzağa düşürmeye çalışıyor ama başarılı olamayacak”

Üstel, Rum tarafının açıkladığı sözde destek paketi hakkında yaptığı açıklamada, “Halkımız bu tür tuzaklara düşecek durumda değildir” dedi.

Başbakan, şu açıklamalarda bulundu:

“Avrupa tutuklama emirleri ile Kıbrıslı Türklere karşı saldırı başlatan ve Kıbrıslı Türk taksicilerin güneye yolcu taşımasını veya almalarını yasaklamak amacıyla meclise tasarı sunan Rum yönetiminin, diğer yandan Kıbrıslı Türklere yönelik sözde destek paketi açıklaması çelişkili bir durumdur.

Kuzeyde işlenen suçluları dahi güneye kaçtıklarında iade etmeyen bir zihniyete sahip olduklarını biliyoruz.

Her iki toplumun da kendi özgür idareleri altında yaşamasını istediğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak bu içi boş destek paketini bir tuzak olarak değerlendiriyoruz. Maddeleri detaylı bir şekilde incelediğimizde somut bir karar olmadığını, tamamen aldatıcı bir durum içinde olduklarını görüyoruz.

Bu sözde destek paketinin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için atadığı geçici kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın adayı ziyaretinden sadece 2 gün önce açıklanması da dikkat çekicidir.

Asıl mesele, Kıbrıslı Türklerle doğal gaz paylaşımı niyetleridir ve böyle bir niyetlerinin olmadığı açıktır. Avrupa Birliği gerçekleri görmeli ve adanın sadece bir bölgesine milyarlarca Euro yardım yaparak diğer tarafa çerez parası verme politikasını terk etmelidir.

Bizler kendi bölgemizde Anavatan Türkiye’nin desteği ve yardımıyla sorunlarımızı çözme ve halkımızın refah seviyesini yükseltme çabasında geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bazı zorluklarımız olsa da, bunları aşmak için tüm kesimlerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik içinde çözülemeyecek bir sorun yoktur.

Bu yıl içinde elektrik gibi en önemli konularda enterkonnekte sisteminin ilk adımını atmamız planlanmaktadır. Zor günlerin ardından güzel ve huzurlu günlerin geleceğine inanıyoruz.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap