Üstel: “Spora verdiğimiz destek katlanarak devam edecektir”

Başbakan Ünal Üstel, Yenicami Ağdelen Kulübü'nü kabulünde, spora verilen desteğin artarak devam edeceğini belirtti.

Yayın: 18.04.2024 - 18:58

89 kez okundu

Üstel: “Spora verdiğimiz destek katlanarak devam edecektir”

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün açıklamasına göre Üstel, Yenicami Ağdelen Kulübü Başkanı Ahmet Gençosman ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Kabul, Başbakanlık Şeref Salonu’nda gerçekleşti ve Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu da bu toplantıda yer aldı.

Üstel, kabulde yaptığı konuşmada, Yenicami Ağdelen Kulübü’nün 1970’lerden beri Lefkoşa’nın önde gelen spor kulüplerinden biri olduğunu ve onları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Üstel, Yenicami Ağdelen Kulübü’nün ülkedeki futbol kulüpleri için bir örnek olduğunu belirterek, kulübün başarılarının sadece taraftarlarını değil kendilerini de mutlu edeceğini ifade etti ve Başkan ile Yönetim Kurulu’na başarılar diledi.

Başbakan Ünal Üstel, hükümetin Yenicami Ağdelen Kulübü gibi tüm spor kulüplerine gereken desteği sağladığını vurgulayarak, “Hükümetimiz spor kulüplerine destek vererek ülkemizdeki futbolun daha ileri seviyelere çıkmasını sağlayacak. Aynı zamanda, sadece futbol değil, her türlü spor dalına da destek oluyoruz. Gençlerimizi sporla buluşturarak onları başarıya teşvik etmek istiyoruz. Spor yapan gençler, geleceğimizi şekillendirecek olan bireylerdir. Bir ülkenin sporla ilgilenen gençleri ne kadar fazlaysa, o ülkenin geleceği o kadar parlak olur. Bu nedenle, spor alışkanlığı kazanan gençlerin yetişmesi bizim için çok önemli” diye konuştu.

Üstel, zaman zaman spor kulüpleriyle bir araya gelerek yaşadıkları sorunları dinlediklerini belirterek, “Yenicami Ağdelen Kulübü’nün talebi üzerine Yusuf Kaptan Sahası için bir keşif raporu hazırlandı ve eksiklikler tespit edildi. İlk olarak saha zemini yenilenecek ve ardından diğer eksiklikler giderilecek. Başbakanlık olarak Yusuf Kaptan Sahası’nın tamamlanması için gereken desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

Yenicami Ağdelen Kulübü Başkanı Ahmet Gençosman ise, sporun ve kulüplerinin başarılı olması için çalıştıklarını ifade ederek, “Kulübümüzde tespit ettiğimiz eksikliklerden biri de Yusuf Kaptan Sahası’nın zeminindeki sorunlardı. Bu konuda Başbakanımız Ünal Üstel’e talepte bulunduk ve talebimiz hızlıca karşılık buldu. Saha zemininin yenilenmesi için gereken çalışmalar başladı. Bu desteği bizlere sağlayan Başbakanımız Ünal Üstel’e kulüp adına teşekkür ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap