Vasfi Candan’ın “Kıbrıs’ın Alektorası, Sultaninin Hası” adlı kitabı tanıtıldı

Emekli ilkokul öğretmeni ve eski Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Vasfi Candan'ın "Kıbrıs'ın Alektorası, Sultaninin Hası" adlı kitabının tanıtım etkinliği düzenlendi.

Yayın: 03.12.2023 - 17:31

138 kez okundu

Vasfi Candan’ın “Kıbrıs’ın Alektorası, Sultaninin Hası” adlı kitabı tanıtıldı

Moderatörlüğünü Süleyman Mert’in üstlendiği etkinlik, Gönyeli Belediyesi Konferans Salonu’nda geçtiğimiz Perşembe akşamı gerçekleşti ve yüzden fazla kitapsever katılım gösterdi.

Vasfi Candan, konuklara kitabını imzalarken yaklaşık üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitabını anlattı.

Kitabı yazma nedenini paylaşan Candan, “1974 yılında büyük bir savaş yaşandı ve herkes köklerinden, doğup büyüdüğü topraklarından edildi. Ülkenin çeşitli yerleşim yerlerine dağılan köylerimize ve gelecek nesillere Alektora’ya dair yazılı bir miras bırakmak istedim” şeklinde ifadeler kullandı.

Candan, kitap için gerçekleştirdiği ilk söyleşiyi Alektora’nın önde gelen üzüm üreticilerinden Oğuz Remzi ile yaptığını belirterek, Remzi’nin bu söyleşiden 40 gün sonra yaşamını yitirdiğini vurguladı.

Kitap yayımlanana kadar röportaj yaptığı üç kişinin daha vefat ettiğini paylaşan Candan, hayatın hızla geçtiğini ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu belirterek, bu tür projelerin toplumda çoğaltılmasının önemine vurgu yaptı.

Etkinlik, Vasfi Candan’ın sunumu sonrasında kitapseverlerin kitapla ilgili düşüncelerini paylaşmaları ve Candan’a sorular yöneltmeleriyle devam etti.

Alektora’da meşhur sultani üzümü ile bilinen palüze tatlısının da ikram edildiği etkinlikte, Vasfi Candan’ın “Kıbrıs’ın Alektorası, Sultaninin Hası” kitabının Işık Kitabevi, Deniz Plaza mağazaları, Galeri Kültür, Gülver Kitabevi, Saydam Berberoğlu Kitabevi ve Lefkoşa Önder Alışveriş Merkezi’nde satışta olduğu bilgisi verildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap