Yarın sağanak bekleniyor… Önümüzdeki hafta sıcaklık 37’ye kadar yükselecek

Yarın, alçak basınç sistemi ve üst atmosferdeki serin ve nemli hava nedeniyle şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ancak hafta sonunda hava sıcaklığı 28 ila 31 derece arasında olacak ve yeni haftada 37 dereceye kadar yükselecek.

Yayın: 19.04.2024 - 19:29

25 kez okundu

Yarın sağanak bekleniyor… Önümüzdeki hafta sıcaklık 37’ye kadar yükselecek

Meteoroloji Dairesi’nin 20-26 Nisan tarihleri arasındaki hava durumu raporuna göre, yarın hava alçak basınç sistemi ve üst atmosferdeki serin ve nemli havanın etkisi altında olacak. Diğer günler ise yüksek basınç sistemi ve sıcak, nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Yarın hava parçalı bulutlu olacak ve zamanla yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer sisli bölgeler oluşabilir. Sonraki günlerde ise hava parçalı bulutlu olacak.

En yüksek hava sıcaklığı, periyodun ilk yarısında iç kesimlerde 28-31 derece arasında olacakken, sahillerde 24-27 derece civarında seyredecek. Diğer günlerde ise iç kesimlerde ve sahillerde hava sıcaklığı 34-37 derece arasında olacak.

Rüzgar ise periyodun ilk yarısında güney ve batı yönlerinden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli esecek; ikinci yarıda ise kuzey ve doğu yönlerinden orta kuvvette esecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap