Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

Etkinliğe, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs'taki BM Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart da katıldı. Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkanı Myrto Zambarta'nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Kıbrıs (Rum) Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) Başkanı Stavros Stavrou adına KEVE Onursal Başkanı Manthos Mavromatis ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz adına KTTO Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Ergüven konuşma yaptılar.

Yayın: 29.04.2024 - 20:07

115 kez okundu

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

Yeşil Hat Tüzüğü’nün 20. yıl dönümü, AB Bilgi Merkezi tarafından Ledra Palace Otel’de düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Konuşmaların ardından panel başladı ve panelistler, Tüzüğün sağladığı faydaları kişisel deneyimlerini paylaşarak aktardılar.

Etkinlik kapsamında ayrıca, ikinci bir panel oturumu düzenlenecek ve ardından bir streetball turnuvası yapılacak. Turnuvaya Kıbrıslı Türkler ve Rumlar katılacaklar.

Etkinlik, bir ağ kurma resepsiyonu ile sona erecek.

Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklamada, Kıbrıs’ta 20 yıldır devam eden serbest dolaşım ve Yeşil Hat ticaretinin insanları ve toplumları bir araya getirdiği vurgulandı. Tüzüğün, Kıbrıslı Türk ve Rumların Yeşil Hat ve Birleşmiş Milletler tarafından kontrol edilen ara bölgeye geçmelerine olanak tanıdığı ve böylelikle iki toplum arasında güven inşa edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Tüzüğün yürürlüğe girmesinden bu yana Yeşil Hat’tan her iki yönde 64 milyondan fazla geçiş gerçekleştiği ve Tüzüğün, Yeşil Hat üzerinden geçen mallar, hizmetler ve kişiler için özel kurallar getirdiği ve AB pazarına sunulan malların AB standartlarına uygunluğunu sağlamayı amaçladığı ifade edildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap