Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile olumlu havayı güçlendirmek istiyor

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, ülkesinin Türkiye ile olan olumlu atmosferi güçlendirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Yayın: 19.01.2024 - 10:20

110 kez okundu

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile olumlu havayı güçlendirmek istiyor

Davos’ta gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu’ndaki konuşmasında, geçen yıl Türkiye’de yaşanan depremlerin ardından Yunanistan ile Türkiye arasında bir yumuşama olduğunu belirtti.

Mitsotakis, Türk siyasetindeki dramatik değişimlere dikkat çekerek, “Ancak iyimser olmalıyız ve ülkelerimizin attığı olumlu adımları daha da güçlendirmek istiyoruz.” dedi. İki ülke arasındaki tek önemli sorun olarak gördüğü deniz yetki alanlarının sınırlarının çizilmesi konusunda bir çözüm bulunamadığını belirten Mitsotakis, bu soruna rağmen olumlu bir gündeme odaklanmaları gerektiğini savundu.

Ayrıca, Gazze’deki artan sivil kayıplar konusundaki endişelerini dile getiren Mitsotakis, mağdurlar arasında birçok çocuğun olduğuna vurgu yaptı. Yemen’deki Husilerin gemilere yönelik füze ve dron saldırılarına ve ABD ile İngiltere’nin bu saldırılara karşı gerçekleştirdiği hava operasyonlarına da değinen Mitsotakis, bu durumun sadece Yunanistan’ı etkileyen bir sorun olmadığını belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap