Zelenskiy’den, Ukraynalı esirlerin bulunduğu Rus uçağının düşmesiyle ilgili uluslararası soruşturma çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Belgorod bölgesinde düşen "İl-76" tipi askeri nakliye uçağıyla ilgili uluslararası bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Yayın: 25.01.2024 - 11:02

61 kez okundu

Zelenskiy’den, Ukraynalı esirlerin bulunduğu Rus uçağının düşmesiyle ilgili uluslararası soruşturma çağrısı

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belgorod’da meydana gelen uçak kazasıyla ilgili Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy ve istihbarat yetkilileriyle görüştüğünü belirtti. Zelenskiy, “Uçağın düşmesi ve esirlerin değişimi konusunu ele aldık. Ruslar, açıkça Ukraynalı esirlerin hayatı ve akrabalarının duygularıyla oynuyor. Ukrayna kamuoyuna baskı yapmak istiyorlar.” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı, gerçeklerin şu anda önemli olduğunu belirterek, Dışişleri Bakanlığı’na uluslararası kamuoyunu uçak kazasına ilişkin bulgular konusunda bilgilendirme talimatı verdiğini ifade etti. Zelenskiy, “Ukrayna olarak uluslararası soruşturma için ısrarcıyız.” şeklinde değerlendirme yaptı.

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna tarafından roketle vurulan Rus uçağının korkunç bir eylem olduğunu belirterek, Kiev yönetimine yönelik suçlamaları ve uluslararası bir soruşturma taleplerini gündeme getirdi. Peskov, olayın Rusya Savunma Bakanlığı tarafından incelendiğini ve Kiev yönetiminin suç içerikli eylemlerine ilişkin uluslararası soruşturma yapılması gerektiğini ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Belgorod bölgesinde düşen İl-76 tipi uçakta, çatışmalarda esir alınmış 65 Ukraynalı asker, 6 kişilik mürettebat ve 3 refakatçinin bulunduğunu duyurmuştu. Uçak, roketle vurulması sonucu tüm yolcuların hayatını kaybetmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap