Zorlu Töre, AKP heyetini ağırladı

Meclis Şeref Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda, Ak Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir'e eşlik eden isimler arasında Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Fatma Ataseven ve AK Parti KKTC Temsilcisi Fahri Yönlüer de bulundu.

Yayın: 26.10.2023 - 12:16

110 kez okundu

Zorlu Töre, AKP heyetini ağırladı

Resepsiyona ayrıca Meclis İdari Yöneticisi Yasemi Öztürk, Başkanlık Divanı Üyesi Hasan Küçük, Meclis Genel Sekreteri Seral Fırat, İdari, Mali, Teknik ve Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu, Basın Dış İlişkileri ve Protokol Müdürü Narin Yalıner Ataöz ile Özel Kalem Müdürü İrem Uygun da katıldı.

Resepsiyonda konuşma yapan Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Emir Yasin Kekeç, Kıbrıs meselesinin kendileri için milli bir öncelik olduğunu ve bu ulusal davanın Meclis çatısı altında korunduğu için büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Kekeç, Genel Başkanları ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, bu milli davayı canlı tutma amacıyla verdikleri mücadeleyi vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkının her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Vekili olarak görev yapan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugünkü durumuna ulaşmasında Türk milleti ve Türk askerinin sağladığı destek olmazsa bu ulusal davaya ulaşılamayacağını vurguladı.

Töre, Anavatan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözüne atıfta bulunarak, BM Güvenlik Konseyi üyelerinin sömürgeci ve emperyalist tavırlarına karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin hakça, adaletle ve hoşgörüyle politika izlediğini belirtti.

Töre ayrıca, Türkiye’nin liderliği altında Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak katılmanın ardından geleceğe daha umutlu bir şekilde baktıklarını vurgulayarak, Türkiye ve KKTC’nin göz ardı edildiği herhangi bir çözüm yolunun başarılı olamayacağını belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap