2024 bütçe oyçokluğuyla kabul edildi

Meclis'te gerçekleşen 2024 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre, 2024 Merkezi Devlet Yönetimi Bütçesi'nde 78 milyar 717 milyon TL'lik gider, 71 milyar 932 milyon TL'lik gelir öngörülüyor. Oylama öncesinde Gelirler Bütçesi ele alındı. CTP Milletvekili Devrim Barçın'ın ardından sırasıyla CTP Milletvekili Sami Özuslu, Maliye Bakanı Özdemir Berova ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman konuşma yaptı. Gelirler Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Daha sonra genel kurul, 2024 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı'nı oyladı ve bütçe 27 kabul, 17 ret oyuyla meclisten geçti. Ardından ele alınan "Suç Gelirlerinin Aklanması, Terörizm Finansmanın ve Kitle İmha Silahlarının Yaygınlaşmasının Finansmanının Önlenmesi Yasa Tasarısı" oy birliğiyle kabul edildi. Başbakan Ünal Üstel ve CTP Milletvekili Tufan Erhürman'ın teşekkür konuşmalarının ardından genel kurul bugünkü oturumunu tamamladı. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun bir sonraki birleşimi 8 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Yayın: 22.12.2023 - 23:52

227 kez okundu

2024 bütçe oyçokluğuyla kabul edildi

Meclis’te gerçekleşen 2024 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre, 2024 Merkezi Devlet Yönetimi Bütçesi’nde 78 milyar 717 milyon TL’lik gider, 71 milyar 932 milyon TL’lik gelir öngörülüyor.

Oylama öncesinde Gelirler Bütçesi ele alındı. CTP Milletvekili Devrim Barçın’ın ardından sırasıyla CTP Milletvekili Sami Özuslu, Maliye Bakanı Özdemir Berova ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman konuşma yaptı. Gelirler Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Daha sonra genel kurul, 2024 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı’nı oyladı ve bütçe 27 kabul, 17 ret oyuyla meclisten geçti.

Ardından ele alınan “Suç Gelirlerinin Aklanması, Terörizm Finansmanın ve Kitle İmha Silahlarının Yaygınlaşmasının Finansmanının Önlenmesi Yasa Tasarısı” oy birliğiyle kabul edildi.

Başbakan Ünal Üstel ve CTP Milletvekili Tufan Erhürman’ın teşekkür konuşmalarının ardından genel kurul bugünkü oturumunu tamamladı. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bir sonraki birleşimi 8 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap