SÜTEK bütçesi Meclis’ten geçti…

Meclis Genel Kurulu, SÜTEK'in 100 milyon TL'lik bütçesini 25 kabul, 13 ret oyuyla oy çokluğuyla onayladı.

Yayın: 22.12.2023 - 10:51

128 kez okundu

SÜTEK bütçesi Meclis’ten geçti…

CTP Milletvekili Fide Kürşat, bütçeyle ilgili komite raporu okunduktan sonra söz alarak SÜTEK’in, çiftliklerden toplanan sütlerin kalite kontrolünü yaparak sanayiye ulaştırılması gibi önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade etti. Ancak, kurum bütçesinin yarısından fazlasının personel giderlerine harcandığını belirtti.

Kalite kontrol ile ilgili giderlerin Euro üzerinden olduğunu vurgulayan Kürşat, bu nedenle bütçenin aslında döviz cinsinden olması gerektiğini dile getirdi. Kürşat, 100 milyon TL’nin SÜTEK’in görevlerini yerine getirmesi için yetersiz olduğunu belirterek, kurumun devletten herhangi bir katkı almadığını açıkladı.

Münhal açılışlarına dikkat çeken Kürşat, her emekliye karşı bir kişi alınması kuralına uyulması gerektiğini vurgulayarak, birçok kurumun gereksiz personel alımlarıyla sıkıntıya sokulduğunu ifade etti. Ödeme günlerinin düzenli takvimlendirilmesi gerektiğini ve buna titizlikle uyulması gerektiğini belirten Kürşat, bu durumun üreticiler açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Üretimden kopmanın hayvancılığa dönmenin zorluğunu vurgulayan Kürşat, her geçen gün daha fazla üreticinin üretimi bıraktığını ve bu durumun pahalılık gibi birçok soruna yol açtığını anlattı. SÜTEK bütçesi daha sonra oylandı ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap