2024’te teknoloji dünyasında öne çıkacak trendler ve beklentiler

2023'ün ardından, 2024'te teknoloji dünyasında önemli gelişmeler bekleniyor. Geçtiğimiz yıl üretken yapay zeka (Generative AI) ana akım haline gelirken, Microsoft destekli ChatGPT'nin lansmanı ve Google'ın Gemini adlı yapay zeka modelini tanıtması sektöre yeni bir dinamizm kazandırdı.

Yayın: 07.01.2024 - 21:31

138 kez okundu

2024’te teknoloji dünyasında öne çıkacak trendler ve beklentiler

Önemli bir gelişme olarak Alphabet’in tanıttığı Gemini’nin, ChatGPT’nin önceki versiyonundan daha iyi performans gösterdiği belirtiliyor. Ancak OpenAI, 2024’te daha güçlü bir ChatGPT versiyonuyla karşımıza çıkacak.

Üretken yapay zeka alanındaki yatırımların Eylül sonu itibarıyla 21.4 milyar dolara ulaştığı görülüyor. Ancak bazı analistlere göre, yüksek işlemci gücü ve maliyetlerin, üretken yapay zeka çılgınlığını kısa vadede sınırlayabileceği ifade ediliyor.

Elektrikli araç pazarında 2024’ün ilk çeyreğinde Birleşik Krallık’ta bir milyonuncu elektrikli aracın olması bekleniyor. Ancak Ford, GM ve Tesla’nın üretim genişletme planlarını askıya alması, sektörde zor bir yılın işareti olarak görülüyor. Elektrikli araç satışlarının Avrupa genelinde 2024’te yavaşlaması öngörülüyor.

İnsansı robotlar konusunda Tesla’nın Optimus modelinin, temel fabrika işlerini yapma becerisiyle 2024 de kullanıma hazır olacağı Elon Musk tarafından duyruldu. Ancak birçok diğer şirket de benzer robotlar geliştiriyor, örneğin Agility Robotics ve Sanctuary AI.

Kilo verme ilaçları da ilaç dünyasında önemli bir yer tutuyor. Wegovy adlı kilo verme ilacı büyük başarı elde ederken, rekabetin artmasıyla Novo Nordisk’in bu alandaki liderliği sarsılabilir. Eli Lilly’nin Mounjaro ilacı ve Pfizer’ın kilo verme hapıyla sektörde rekabetin yoğunlaşması bekleniyor.

Detayları kaçırmadan, 2024’teki teknoloji trendlerini takip etmeye devam edeceğiz.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap