ABD’de Baltimore Limanı’nın ana kanalı köprü faciasının ardından yeniden trafiğe açıldı

Baltimore Limanı'ndaki Francis Scott Key Köprüsü'nün çökmesi sonucu kapanan ana kanal, 75 günün ardından tekrar deniz trafiğine açıldı.

Yayın: 11.06.2024 - 13:55

45 kez okundu

ABD’de Baltimore Limanı’nın ana kanalı köprü faciasının ardından yeniden trafiğe açıldı

Yetkililer, köprünün enkazının temizlenmesinin tamamlanmasının ardından kanalın tamamen kullanıma açıldığını duyurdu.

56 federal, eyalet ve yerel ekipten oluşan bir grup, enkaz temizliği için çalıştı ve toplamda yaklaşık 50 bin ton çelik ve beton kaldırıldı. Yetkililer, 213 metre genişliğindeki kanalda çift yönlü deniz trafiğinin 75 günlük bir aradan sonra yeniden başladığını açıkladı.

Francis Scott Key Köprüsü’nün yeniden inşa edilmesinin 2028’de tamamlanması planlanıyor. Köprünün çökmesi, Baltimore Limanı’nın girişinde bulunan ve ABD’nin en yoğun dokuzuncu limanı olan bu alandaki küresel tedarik zincirini etkilemişti.

Olay, 26 Mart’ta yerel saatle 01.30 civarında Baltimore’daki Francis Scott Key Köprüsü’ne bir kargo gemisinin çarpmasıyla meydana geldi. Çarpmanın ardından gemide yangın çıktı ve yaklaşık 2,57 kilometrelik köprünün büyük bir kısmı çöktü, birçok araç Patapsco Nehri’ne düştü.

Köprü yıkıldıktan sonra, eyalet acil durum ilan etti ve kurtarma ekipleri 8 inşaat işçisinden 2’sini kurtardı. Maalesef, kaza sırasında hayatını kaybeden 6 işçinin cesetleri nehirde bulundu. Köprünün enkazı, kontrollü patlatma ile tamamen kaldırıldı.

Maryland eyalet yetkilileri, köprünün yeniden inşasının 4 yıl süreceğini ve 1,9 milyar dolara mal olacağını tahmin ediyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap