ABD’de son bir yılda 50 bine yakın emekli asker akut intihar krizine karşı tedavi gördü

2023 yılında ABD'de, Gazi İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 50 bine yakın emekli askerin akut intihar krizine karşı tıbbi destek aldığı belirtiliyor.

Yayın: 18.01.2024 - 08:46

95 kez okundu

ABD’de son bir yılda 50 bine yakın emekli asker akut intihar krizine karşı tedavi gördü

Açıklamada, 2023 başında yürürlüğe giren ücretsiz bakım politikası çerçevesinde, görev süresini tamamlamış 49 bin 714 emekli askerin akut intihar krizine karşı tedavi gördüğü ifade edildi.

Ücretsiz bakımın genişletilmesinin, intiharı önleme konusunda kritik bir rol oynadığına dikkat çekilen açıklamada, “İntiharı önlemekten daha önemli bir şey yok ve ücretsiz bakımın bu şekilde genişletilmesi, bu yıl muhtemelen binlerce hayat kurtardı.” ifadesi kullanıldı.

Bu sağlık hizmeti için 64 milyon doların üzerinde harcama yapıldığı vurgulanan açıklamada, Gazi İşleri Bakanlığı’nın Ocak 2023’te başlattığı yeni uygulama ile emekli askerlerin ve bazı eski hizmet üyelerinin akut intihar krizinde ücretsiz acil bakım alabilmesine olanak tanındığı hatırlatıldı.

Geçen yılki bir rapora göre, 2021’de Amerikalı emekli askerler arasındaki intihar oranının diğer gruplara kıyasla yüzde 71,8 daha yüksek olduğu belirtilmişti. Ayrıca, Brown Üniversitesi’nin 2021 yılındaki bir araştırmasına göre, 11 Eylül 2001 sonrası ABD ordusundaki çatışmalarda ölen asker sayısının 7 bin 57, aynı dönemde intihar eden asker sayısının ise 30 binden fazla olduğu ortaya konulmuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap