ABD’den Ukrayna’ya 425 milyon dolar yeni yardım paketi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Ukrayna'ya 425 milyon dolar değerinde yeni bir yardım paketi sağlayacağını duyurdu.

Yayın: 04.11.2023 - 12:10

115 kez okundu

ABD’den Ukrayna’ya 425 milyon dolar yeni yardım paketi

Pentagon’ın açıklamasına göre, bu yardım paketi Ukrayna’ya yönelik olup 125 milyon dolar değerinde askeri teçhizatın yanı sıra Ukrayna Güvenlik İnisiyatifi (USAI) kapsamında 300 milyon dolarlık askeri yardım içeriyor.

Yardım paketi, Ulusal Gelişmiş Karadan Havaya Füze Sistemleri (NASAMS) için ek mühimmat, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) için ek mühimmat, 155 milimetre ve 105 milimetre top mermileri, TOW füzeleri, Javelin ve AT-4 zırh delici füze sistemleri ve 3 milyondan fazla hafif silah mühimmatı dahil olmak üzere Ukrayna’nın güvenlik ve savunma ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

USAI kapsamında ise Ukrayna’nın hava savunmasını uzun vadede güçlendirmek için lazer güdümlü insansız hava aracı (İHA) savar roket sistemi için ek mühimmat sağlanacak.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin Ukrayna’ya olan desteğini teyit ederek, “Rusya Ukrayna’daki güçlerini geri çekene, acımasız saldırılarını durdurana ve bu savaşı sona erdirene kadar ABD ve 50’den fazla ülkeden oluşan koalisyon Ukrayna’nın yanında olmaya devam edecek” dedi. Blinken ayrıca, Ukrayna’nın kendi savunmasını güçlendirmesi ve geleceğini güvence altına almasına yardım etmenin ABD’nin ulusal güvenlik çıkarlarına uygun olduğunu belirtti ve ABD Kongresi ile işbirliğine devam edeceklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap