Aile, Apple AirTag kullanarak çalınan bagajlarını hırsızın evinde buldu

Bu tatil sezonunda dünyanın dört bir yanındaki havaalanlarında binlerce kişi, bagajlarının gelip gelmeyeceğini merakla bekleyerek uçak şirketi yetkilisiyle konuşma ve mağaza yolculuğu yapmama umuduyla bagaj karusellerinin etrafında nefesini tuttu. Güney Carolina’dan Gavino ailesi de bunlardan biriydi.

Yayın: 01.01.2024 - 02:54

153 kez okundu

Aile, Apple AirTag kullanarak çalınan bagajlarını hırsızın evinde buldu

Noel’den bir hafta önce aile, Kuzey Carolina dağlarının keyfini çıkarmak üzere yola çıktıklarında, aile varış noktasında bir tane çantalarının asla gelmediğini Queen City News’e anlattılar.

Ancak bazı kullanışlı teknolojik araçlar ve biraz sabır sayesinde, kısa sürede çantalarına kavuştular ve hatta uçak şirketinin müşteri hizmetlerinde beklemek zorunda kalmadılar. Charlotte Gavino, ailesinin tatile çıkmadan bir gün önce tesadüfen Apple AirTag aldığını Queen City News’e anlattı.

“Apple AirTag, kişisel eşyaların takip edilmesini sağlayan küçük bir cihazdır. Bu izleme cihazı, kaybolan eşyaları bulmak için Apple cihazlarıyla entegre çalışır ve kullanıcıların kaybettikleri nesnelerin konumunu belirlemelerine yardımcı olur.”

Bayan Gavino, uçuşlarının sabahında aldığı AirTag’i ebeveynlerinin bagajına koyduğunu ve bagajın olası kaybolma durumunda kullanışlı olacağını düşündüğünü söyledi. 22 Aralık’ta çantaları bagaj karuselinde gelmediğinde, AirTag’i izledi ve havaalanının yakınındaki bir yerleşim bölgesine doğru ilerlediğini keşfetti.

Bayan Gavino, Queens City News’e yaptığı açıklamada, “Tam seyahat boyunca Gastonia ve Güney Carolina civarında sürekli olarak görünmeye devam etti,” diye konuştu ve ailenin o gün AirTag’i takip ettiğini, ancak gün sonuna kadar kesin bir konum alamadıklarını ekledi.

Adres Noel günü ortaya çıktı

Bayan Gavino’nun polisi aramasının ardından ailenin kayıp bagajı izlenilen konumdaki evin içinde bulundu, ancak bir çok eşya kayıptı. AirTag, Gavino ailesinin bagajlarını sadece kurtarmakla kalmadı, aynı zamanda evde bulunan ikinci bir mağdura ait olduğu belirlenen başka bir bavulu da kurtardı.

Gavino: “Adalet istedim”

Queen City News’e göre, hırsızlık ve uyuşturucu bulundurma da dahil olmak üzere çok sayıda suçlamayla karşı karşıya olan şüpheli bunlara ek 10 bin dolar cezaya tabi tutuldu.

Orijinal Kaynak: Queens City News videolu içeriği

YouTube Video Embed Example

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap