Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye’de: İlk durak Sirkeci Garı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'ye gerçekleştirdiği üç günlük ziyaretin ilk ayağı olan İstanbul'a geldi.

Yayın: 22.04.2024 - 13:03

32 kez okundu

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye’de: İlk durak Sirkeci Garı

İstanbul Havalimanı’nda Steinmeier’i karşılamak üzere İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Steinmeier, Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği bu ziyaret kapsamında İstanbul, Gaziantep ve Ankara’yı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Steinmeier’in İstanbul Sirkeci Tren İstasyonu’nu ziyaret ederek binlerce Türk misafir işçinin Almanya’ya doğru tren yolculuğuna başladığı mekanları görmesi ve Türk-Alman göç deneyimi yaşamış bireylerle buluşması öngörülüyor. Ayrıca, tekne gezisi sırasında Alman şirketlerinin temsilcileriyle iki ülke ekonomik ilişkilerini ele alması bekleniyor.

Steinmeier’in ayrıca iş, bilim, sanat, edebiyat, spor ve sivil toplum temsilcileriyle de bir araya gelmesi planlanıyor.

İkinci gününde Gaziantep’i ziyaret edecek olan Steinmeier, depremzedeler için sığınak evi ve Almanya’nın desteklediği bir okulu ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyecek. Ayrıca, 23 Nisan kutlamalarına katılması öngörülüyor.

Son olarak, 24 Nisan’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da görüşmesi beklenen Steinmeier’in Ankara Üniversitesi’ni ziyaret etmesi, Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakması da planlar arasında yer alıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap