Almanya her eyalete mülteciler için 7 bin 500 euro ödeyecek

Almanya'da uzun bir süredir devam eden müzakerelerin ardından, federal hükümet ile eyaletler, mülteci krizinin mali yükünün paylaşılması konusunda anlaşmaya vardı.

Yayın: 07.11.2023 - 13:48

331 kez okundu

Almanya her eyalete  mülteciler için 7 bin 500 euro ödeyecek

Başbakan Olaf Scholz, Berlin’de düzenlenen bir toplantı sonrasında, göç meselesiyle ilgili kaynak sıkıntısı çeken eyaletlerin liderleriyle bir araya geldi ve federal hükümetin Ocak 2024’ten itibaren her kabul edilen mülteci için federal eyaletlere 7 bin 500 avro ödeyeceğini açıkladı.

Scholz, Almanya’da yasadışı göçün azaltılması hedefine devam edildiğini vurgulayarak, “Bu konuda somut adımların altına imza attık. Ortak bir yaklaşım benimsememiz hayati önem taşıyor, çünkü ancak bu şekilde farklı seviyelerdeki hedeflere ulaşabiliriz” dedi.

Alman hükümeti, kaynakları yasadışı göçün azaltılmasına yönlendirerek gerçekten korunmaya ihtiyaç duyan sığınmacılara yardım etmeyi amaçlıyor.

Federal hükümet ile eyaletler, uzun bir süredir “mülteci maliyetleri” konusunda anlaşmazlık yaşıyordu. Eyaletler, federal fonların yeni gelen sığınmacıları desteklemek için yetersiz olduğunu uzun süredir dile getiriyordu.

Resmi rakamlara göre, ülkede 1 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı bulunurken eyaletler, bu durumun sınırlı kaynakları zorladığı konusunda endişelerini dile getiriyor.

Eyaletler, ekim ayının ortasında bir araya gelerek her sığınmacı için federal hükümetten en az 10 bin avro talep etmişti.

Öte yandan, yılın ocak-ekim döneminde ülkeye 230 binden fazla kişi sığınma talebinde bulundu. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artış gösteriyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap