Dortmund’un silah üreticisiyle anlaşması tepki çekti

Borussia Dortmund’un Almanya’nın en büyük silah üreticisiyle yaptığı sponsorluk anlaşması, savaş karşıtı taraftarlardan sert tepki gördü.

Yayın: 11.06.2024 - 03:33

141 kez okundu

Dortmund’un silah üreticisiyle anlaşması tepki çekti

Borussia Dortmund’un Almanya’nın en büyük silah üreticisiyle yaptığı sponsorluk anlaşması, savaş karşıtı taraftarların tepkisine yol açtı. Taraftarlar, kulüp ile aralarındaki sıkı bağı zedeleyen bu anlaşmayı sosyal medyada sert bir şekilde eleştirdi. Özellikle Ukrayna savaşının başından bu yana büyük karlar açıklayan şirketle yapılan bu anlaşma, büyük bir tepki aldı.

borussia dortmund’un silah üreticisi sponsoru büyük tepkiye neden oldu

Dortmund taraftarları, kulübün Ukrayna’nın işgali sırasında açtığı “Savaşı Durdur” pankartını hatırlatarak, bu sponsorluk anlaşmasının kulüp kültürüne uygun olmadığını belirttiler. Taraftarlar, yeni sponsorun ürettiği tankları hatırlatarak tepki gösterdi.

Yönetim Kararından Vazgeçmiyor

Tepkilere yanıt veren Borussia Dortmund CEO’su Hans Joachim Watzke, “Güvenlik ve savunma demokrasimizin vazgeçilmezleri. Bu yüzden onlarla birlikte olmanın önemini biliyoruz.” dedi. Bu açıklama, eleştirilerin dozunu azaltmadı.

Alman futbolu, Ukrayna’daki savaş nedeniyle ilk kez sponsorluk tartışması yaşamıyor. Dortmund’un ezeli rakibi Schalke, Rusya’nın en büyük şirketi Gazprom ile olan anlaşmasını tepkilerin ardından iptal etmişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap