Almanya’dan İsrail’e sağduyulu ve sorumlu davranma çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İran'ın olası saldırısına İsrail'in tepkisinin bölgesel krize yol açabileceği endişesiyle, İsrail'e "dikkatli ve sorumlu" bir tutum benimsemesi çağrısında bulundu.

Yayın: 18.04.2024 - 11:50

31 kez okundu

Almanya’dan İsrail’e sağduyulu ve sorumlu davranma çağrısı

Baerbock, Tel Aviv’deki görüşmesinin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı açıklamada, “İsrail’e yakın bir dost olarak, bugün büyük endişelerimi açıkça ifade ettim. Bölgenin, kontrol edilemeyecek sonuçlara yol açabilecek bir duruma doğru ilerlemesine izin verilmemeli. Şimdi herkesin sağduyulu ve sorumlu bir şekilde davranması gerekiyor” dedi.

Baerbock, Almanya’nın İsrail’e olan desteğini teyit ederken, İran ve müttefiklerini Orta Doğu’daki gerilimi daha fazla artırmamaları konusunda uyardı.

Dışişleri Bakanı Baerbock, “Avrupa Birliği (AB) olarak İran’a yönelik ciddi yaptırımlar uyguladık ve bunun üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda, bu son derece tehlikeli durumun bölgesel bir krize dönüşmemesi de büyük önem taşıyor” diye ekledi.

Baerbock, Orta Doğu’da geniş kapsamlı bir çatışmanın önlenmesi için tüm taraflardan sağduyu ve ölçülü bir yaklaşım sergilemelerini beklediklerini de belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap