Amcaoğlu, “Türkiye- KKTC Ekonomi Konferansı”nda konuştu: “Yatak kapasitesini ve doluluk oranını artırmak en önemli hedeflerimiz arasında”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, KKTC'deki turizm sektörünün yatak kapasitesini 27 binden 50 bine çıkarmayı ve yıllık doluluk oranını yüzde 66'ya yükseltmeyi hedeflemenin büyük bir başarı olacağını belirtti. Bakan Amcaoğlu, bu hedefin hükümetin öncelikli amaçlarından biri olduğunu vurguladı.

Yayın: 21.04.2024 - 16:02

25 kez okundu

Amcaoğlu, “Türkiye- KKTC Ekonomi Konferansı”nda konuştu: “Yatak kapasitesini ve doluluk oranını artırmak en önemli hedeflerimiz arasında”

Bakanlığının resmi açıklamasına göre Amcaoğlu, İstanbul’da düzenlenen “Türkiye – KKTC Ticaret Odası Forumu, Türkiye KKTC II. Ekonomi Konferansı”na katıldı ve burada KKTC’nin ticaret durumunu ve gelecek hedeflerini paylaştı.

Amcaoğlu, konuşmasında, Ekonomi ve Enerji Bakanlığının odaklandığı başlıca hedeflerin, katma değeri yüksek ürünlerin ihracatını artırmak, beşeri sermaye yatırımlarını çoğaltmak, inovasyon kapasitesini güçlendirmek ve etkili yönetişim modelleri geliştirmek olduğunu dile getirdi.

Bakan, turizmdeki yatak kapasitesini 27 binden 50 bine çıkarmayı ve aynı zamanda yüzde 66 olan yıllık doluluk oranını artırmayı önemli bir hedef olarak gördüklerini belirtti. Ayrıca, daha nitelikli bir turizm potansiyelinin, 110 bin üniversite öğrencisinin katkısıyla birleştirilerek hükümetin öncelikli amaçlarından biri olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap