Ballon d’Or 8.kez Messi’nin elinde yükseldi

Dünyanın en prestijli futbol ödüllerinden biri olan Ballon d'Or 2023, France Football dergisi tarafından her yıl düzenlenen etkinlikte sahiplerini buldu.

Ballon d’Or 8.kez Messi’nin elinde yükseldi

İspanyol futbolcu Aitana Bonmati, Kadınlar kategorisinde Ballon d’Or Ödülü’nün kazananı oldu. Bu prestijli ödül, kadın futbolunun en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Bonmati’nin üstün yeteneklerini ve katkılarını kutlamak için verildi. Aitana Bonmati, kariyerinin bu önemli anında büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Real Madrid’in İngiliz yeteneği Jude Bellingham, yılın genç futbolcusuna verilen Kopa Trophy’nin sahibi olarak ödüllendirildi. Bellingham’ın genç yaşta elde ettiği bu prestijli ödül, yetenek ve performansının tanınması anlamında önemli bir başarı olarak kayda geçti. Bu ödül, Bellingham’ın gelecekteki futbol kariyerinin parlak ve umut vadeden bir işareti olarak kabul edilebilir.

Yılın en iyi forveti ödülü olan Gerd Müller Trophy’nin sahibi bu yıl Erling Haaland oldu. Genç Norveçli futbolcu, hücumdaki etkileyici performansı ve golcü yetenekleriyle bu prestijli ödülü kazanarak kariyerinin en iyi forvetlerinden biri olarak tanındı. Haaland’ın bu ödülü kazanması, futbol dünyasındaki yıldızlığını ve golcü yeteneklerini bir kez daha kanıtladı.

Arjantinli kaleci Emiliano Martinez, Yılın En İyi Kalecisi ödülü olan Yashin Trophy’nin sahibi olarak bu prestijli ödülle ödüllendirildi. Martinez’in olağanüstü kalecilik yetenekleri ve başarılı performansı, onun futbol dünyasında en iyi kalecilerden biri olarak tanınmasını sağladı.


Vinicius Junior, Socrates Ödülü olarak bilinen İnsani Yardım Ödülü’nün kazananı olarak seçildi. Bu prestijli ödül, spor dünyasında insan haklarına ve toplumsal sorumluluğa duyarlılığı yüksek olan sporculara verilmektedir. Vinicius Junior’ın bu ödülü kazanması, onun sadece futboldaki yeteneklerini değil aynı zamanda insani yardım ve toplumsal sorumluluğa olan taahhüdünü de vurguladı.

Manchester City, 2023 yılının en iyi erkek futbol takımı seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Barcelona Femeni, 2023 yılının en iyi kadın futbol kulübü olarak ödüllendirildi. Bu prestijli ödül, Barcelona Femeni’nin kadın futbolunda gösterdiği olağanüstü başarıları ve üstün performansınıda kanıtladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap