Uydumuz Ay, son incelemelerden sonra bilim insanlarını şaşırttı!

Bilim insanları, son insanlı ay inişinin yaşandığı 1972 Apollo 17 görevi sırasında Ay'dan getirilen örnekleri inceleyerek büyüleyici bir keşfe imza attılar. Yapılan araştırmalar, Ay'ın tahmin edilenden 40 milyon yıl daha yaşlı olduğunu gösteriyor. Apollo 17 görevi, insanlığın Ay'a gerçekleştirdiği son ay inişiydi ve bu görev sırasında Ay'dan alınan numuneler, bilim dünyasında önemli bir kaynak haline geldi. Bu numunelerin detaylı analizi, Ay'ın yaşının önceki tahminlerden çok daha eski olduğunu ortaya koydu.

Uydumuz Ay, son incelemelerden sonra bilim insanlarını şaşırttı!

Bilim insanları, Ay’ın yaşının daha önce tahmin edilenden 40 milyon yıl daha eski olduğuna dair heyecan verici bir keşifte bulundular. Bu önemli bulgu, 1972 yılında gerçekleştirilen Apollo 17 görevi sırasında Ay’a ayak basan astronotlar tarafından toplanan Ay tozundaki kristallerin detaylı analizi sayesinde elde edildi.

Dr. Jennika Greer, Glasgow Üniversitesi’nden çalışmanın baş sorumlusu olarak, elde ettikleri sonuçların önemini vurguladı. İfadelerinde: “Elinizde tuttuğunuz kaya örneğinin Ay’ın tarihine dair bulduğumuz en eski parça olduğunu ispatlamak inanılmaz bir gelişme. Bu, Dünya ve Ay’ın geçmişi hakkında daha fazla anlayış kazanmamıza yardımcı olacak ve pek çok sorunun yanıtını açığa çıkaracak bir temel oluşturuyor. Bir şeyin ne kadar eski olduğunu bilmek, o şeyin tarihini ve evrimini daha iyi anlamamıza olanak sağlar.”

Ayrıca daha önce gündeme gelen olumsuz bir gelişme olarak nitelendirebileceğimiz Ay’da yaşanılan bazı sarsıntıların Apollo 17 görevindenden sonra fotoğrafta iniş yapan araçtan kaynaklandığı şüphesi hala soru işaretleri arasında…

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap