Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz. Veri politikamız ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları iletişim formu üzerinden bizlere sorabilirsiniz.
Gündemi yakala, kullanıcıların ve yazarların haberlerini takip et!
Son Dakika
Yemek Tarifleri
Diğer
Gazeteler
Bölgelere Göre
İnteraktif
Bağlantılar
Siyasiler
Bizi Takip Edin
Yayın: 16.03.2024 - 11:30
Güncelleme: 16.03.2024 - 14:13
90 kez okundu
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde Gazze’deki son durumu basın mensuplarına değerlendirdi.
Kirby, Hamas’ın sunduğu güncel ateşkes önerisini “Bu öneri, bizim üzerinde son birkaç aydır çalıştığımız anlaşmanın sınırları içinde.” sözleriyle yorumladı.
Katar’a giden başka bir delegasyonun da olduğunu ve geçici ateşkes için çabaların yoğunlaştığını vurgulayan Kirby, bunun memnuniyet verici olduğunu ve bir an önce ateşkese varılmasını umduklarını belirtti.
“Bu süreç olumlu bir yönde seyrederken ihtiyatlı iyimseriz ancak iş bitti anlamına gelmiyor, sonuna kadar sürecin içinde olmalıyız.” ifadesini kullanan Kirby, ateşkes anlaşmasına varılmasıyla rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze’ye acil insani yardımların girmesinin mümkün olacağını ifade etti.
– Blinken’dan ateşkesle ilgili açıklama
Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da İsrail ile Hamas’ın sundukları ateşkes önerileri arasındaki farkı kapatabilmek için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.
Avusturyalı mevkidaşı Alexander Schallenberg ile Viyana’da görüşen Blinken, Gazze’deki krize ve ateşkes sürecine ilişkin, “İsrail, Katar ve Mısır ile aradaki boşluğun kapatılması ve bir anlaşmaya varılması için yoğun şekilde çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.
Hamas’ın, Gazze’de ateşkes için arabuluculara sunduğu teklifin, her biri 6 hafta sürecek 3 aşamadan oluştuğu belirtilmişti.
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap
Henüz bildirimin bulunmuyor.