Bitcoin milyoneri, 356 milyon dolarlık şifreyi unuttu: Kripto servetine erişimini kaybetti

San Francisco’da yaşayan girişimci Stefan Thomas, 13 yıl önce satın aldığı 7002 bitcoinlik servetinin bulunduğu dijital cüzdanının şifresini hatırlayamıyor. Thomas’ın 356 milyon dolarlık hesabına erişimini kaybetmesiyle başlayan hikaye, kripto para dünyasının karmaşık ve öngörülemez doğasını bir kez daha vurguluyor.

Yayın: 21.02.2024 - 21:57

79 kez okundu

Bitcoin milyoneri, 356 milyon dolarlık şifreyi unuttu: Kripto servetine erişimini kaybetti

Thomas, yıllar boyunca bitcoin cüzdanının şifresini hatırlamak için her yolu denedi ancak başarılı olamadı. Talihsiz girişimci şu anda sadece 2 deneme hakkına sahip. Bu durum karşısında Thomas, “Şifremi kaybettiğim için kendimi tam bir aptal gibi hissediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ancak Thomas’ın yaşadığı durum bir istisna değil. Binlerce yatırımcı, toplamda 150 milyar dolar değerindeki bitcoin’in bulunduğu hesapların şifrelerini unuttuğu için benzer zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Bu tür kayıplar, kripto para piyasasının yüksek riskli ve öngörülemez doğasını vurguluyor.

Thomas, çözüm bulmak için her yolu deniyor. Bir “kahin”in yardımını bile kabul ettiği gibi, son çare olarak cüzdanın bulunduğu USB sürücüsünü sökmek ve karmaşık, pahalı tekniklere başvurmak gibi riskli yöntemler de deneniyor.

Ancak, şu anda Thomas ve benzeri durumdaki yatırımcılar için sonuç belirsizliğini koruyor. Thomas’ın kodu kırıp milyonlarının kilidini açıp açamayacağı ise geleceğe dair belirsizlik taşıyor.

Bitcoin’in yükselişiyle birlikte, benzer hikayelerin sayısının artması, kripto para dünyasının karmaşıklığını ve risklerini hatırlatıyor. Ancak, bu tür zorluklara rağmen, birçok yatırımcı hala kripto para piyasasına ilgi göstermeye devam ediyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap