BM: Cidde görüşmelerinin ardından Sudan’da çatışma yoğunlaştı

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde 7 Kasım'da düzenlenen toplantıların ardından, Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'daki çatışmanın şiddetlendiğini bildirdi.

Yayın: 17.11.2023 - 13:28

133 kez okundu

BM: Cidde görüşmelerinin ardından Sudan’da çatışma yoğunlaştı

BM Afrika Genel Sekreter Yardımcısı Martha Pobee, Cidde görüşmelerinde tarafların insani yardımlar konusunda adım atmasını olumlu karşıladıklarını, ancak ateşkes için hazır olduklarına dair beyanlarına rağmen sahadaki durumun kötüleştiğine dikkat çekti.

Pobee, tarafların maalesef ateşkes konusunda anlaşamadığını, aksine çatışmaların arttığını belirterek Sudan’ın ciddi bir insani krizle karşı karşıya olduğunu vurguladı. İç savaşın devam ettiği Sudan’da, 7,1 milyon kişinin yerinden edildiğini kaydeden Pobee, çatışmalarda 10 binden fazla sivilin yaşamını yitirdiğini ve binlerce kişinin yaralandığını ifade etti.

Uluslararası ateşkes ve müzakere girişimlerinin şu ana kadar başarısız olduğunu belirten Pobee, taraflar arasındaki suçlamalar ve anlaşmazlıklar nedeniyle çözüm bulunamadığını aktardı.

Suudi Arabistan, ABD ve Doğu Afrika’daki Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesi’nin öncülüğündeki görüşmelerde taraflar, insani yardımların ulaştırılmasını kolaylaştırmak ve güven artırıcı tedbirleri uygulamak konusunda taahhütte bulunmuştu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap