BM, Gazze’de 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi'nde devam eden yoğun İsrail saldırıları sebebiyle 2,2 milyon kişinin açlıkla karşı karşıya kaldığına dair uyarıda bulundu.

Yayın: 17.01.2024 - 09:23

116 kez okundu

BM, Gazze’de 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Gazze’de yaşanan gıda sıkıntısının kriz boyutlarına ulaştığını belirten bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, Gazze’deki 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna vurgu yapılırken, 378 bin kişinin Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğinde “felaket” olarak tanımlanan 5. seviye açlıkla mücadele ettiği ifade edildi.

Ayrıca, acil durum seviyesi olarak bilinen 4. derece açlıkla başa çıkmak zorunda kalan 939 bin kişiye de dikkat çekildi.

Gazze’de yaşanan gıda sıkıntısının yanı sıra, İsrail saldırıları nedeniyle 1 milyon 900 bin kişinin yerinden edildiği ve bu kişilerin büyük bir bölümünün geçici çadır kamplarda yaşamak zorunda kaldığı bildirildi.

Tel Aviv yönetimi, Gazze’de gıda sıkıntısı olmadığını iddia etse de, BM ve diğer uluslararası kuruluşların raporları, bölgede ciddi bir açlık sorunu olduğunu gösteriyor. İsrail’in insani yardımların ulaşımını engellemesi, Gazze’ye gıda ve diğer temel ihtiyaçların yeterince ulaştırılamamasına neden oluyor.

Gazze Şeridi, geçen yıl 7 Ekim’de başlayan İsrail saldırılarının etkisiyle harap durumda bulunuyor ve 2007’den beri İsrail’in kara, deniz ve hava ablukası altında bulunuyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap