BM: “Gazze’de 100 bine yakın kişi öldürüldü, yaralandı veya kayboldu”

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde yaklaşık 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini, yaralandığını veya kaybolduğunu belirtti.

Yayın: 05.02.2024 - 23:02

97 kez okundu

BM: “Gazze’de 100 bine yakın kişi öldürüldü, yaralandı veya kayboldu”

Lazzarini, X sosyal medya platformunda paylaştığı açıklamada, Gazze’nin nüfusunun yüzde 80’inin zorla yerinden edildiğine dikkat çekti. Ayrıca, Gazze’de bulunan 17 bin çocuğun ya korumasız bir şekilde kaldığını ya da ailelerinden ayrıldığını vurgulayarak, “4 ay süren savaşta Gazze’de 100 bine yakın insan hayatını kaybetti, yaralandı veya hala kayıp durumda. Bu, nüfusun yaklaşık yüzde 5’ine denk geliyor. Bu acının ve kaybın anlamını, kendi şehirinizde veya ülkenizde yaşamak kolayca anlaşılabilir.” ifadelerini kullandı.

Ateşkes çağrısını yineleyen Lazzarini, çatışmaların devam ettiğini belirterek, “Savaş devam ediyor, ancak kimse kazançlı çıkmayacak. Sadece acı, sefalet ve keder olacak. Ateşkesin şimdi gerçekleşmesi gerekiyor. Gazze’deki, İsrail’deki, bölgedeki diğer yerlerdeki ve ötesindeki insanların iyiliği için farklı bir yaklaşıma ihtiyaç var.” değerlendirmesinde bulundu.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 27 bin 478 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 66 bin 835 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap