BRTK’nin 60. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde “Hakikat Sonrası Çağda Kamu Yayıncılığı Sempozyumu” düzenlendi

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'nun (BRTK) 60. kuruluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Hakikat Sonrası Çağda Kamu Yayıncılığı Sempozyumu" bugün Girne Acapulco Resort Otel'de gerçekleştiriliyor.

Yayın: 22.12.2023 - 15:09

80 kez okundu

BRTK’nin 60. kuruluş yıl dönümü  etkinlikleri çerçevesinde “Hakikat Sonrası Çağda Kamu Yayıncılığı Sempozyumu” düzenlendi

Saat 10.00’da başlayan sempozyumun açılışına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, BRTK Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt, BRTK Yönetim Kurulu üyeleri, TC Lefkoşa Elçiliği’nden yetkililer, Türkiye’den sempozyuma katılan üst düzey yöneticiler, BRTK çalışanları ve davetliler katıldı.

Sempozyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarıyla başladı. BRTK Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sırasıyla açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, Türk Ajansı Kıbrıs Müdürü Fehmi Gürdallı, Anadolu Ajansı Türkiye Haberleri Direktörü Hüseyin Yılmaz, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Sekreteri İbrahim Keleş, TC Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı-Kamu Diplomasisi Daire Başkanı Doç. Dr. Oğuz Güner, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in konuşmacı olarak yer aldığı çeşitli paneller düzenlenecek.

BRTK Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt’un yaptığı açılış konuşmasında, Bayrak Radyosu’nun 1963 yılında kurularak Kıbrıs Türk toplumunun sesini duyurmak amacıyla oluşturulduğunu vurgulayarak, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun bugün 6 radyo ve 3 televizyon kanalı ile kamu hizmeti yayıncılığı yaptığını belirtti.

Özkurt ayrıca, “Hakikat Sonrası Çağ” olarak adlandırılan dönemin, duygular, inançlar ve şahsi görüşlerin gerçeği şekillendirdiği bir zaman dilimini ifade ettiğini ve dijital medya ile sosyal medyanın etkisiyle yanıltıcı bilgilerin ve sahte haberlerin yayılmasının arttığını dile getirdi.

Sempozyumda ele alınacak konular arasında “Savaş Haberciliğinde Dezenformasyon” başlıklı panelde TRT Muhabiri Murat Can Öztürk, TRT Kameramanı Ahmet Bağış, NTV Muhabiri Osman Nuri Terkan sunumlarını gerçekleştirecek.

BRTK Müdürü Özkurt, medya okur yazarlığının eğitim sistemi içerisinde yer almasının önemine vurgu yaparak, bilinçli üretilen sahte haberlerin yanı sıra bilinçsizce üretilen, fakat zarar verebilecek sahte haberlere de dikkat çekti. Medyanın gücü, etik ve denetim sorunlarına da değinen Özkurt, medyanın, haberin ve haberciliğin niteliğinin yaşamı, fikirleri ve kültürü etkilediğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise konuşmasında, Kıbrıs Türklerinin tarihindeki acı olaylara vurgu yaparak, BRT’nin Kıbrıs Türkü’nün direnişinin ve hakikatinin sesi olduğunu belirtti. Ayrıca, medyanın gücü ve etik sorunlarına değinen Feyzioğlu, “Hakikat sonrası gerçekliği bilmem ama hakikati biliyorum, işte bu Kıbrıs adasının hakikatidir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da sempozyumun son açılış konuşmasını yaparak, BRT’nin 60. yıl dönümünü kutladı. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun, imkansızlıklar içinde başlayan yayın hayatının, yıllar içinde geniş bir coğrafyaya yayıldığını ve teknolojiyle dünyaya açıldığını vurgulayan Tatar, içerik odaklı bir dönemin başladığını ve BRTK’nın altyapısının geliştirilmesinin önemine işaret etti.

Ayrıca, BRTK’nın başarılarını ve Kıbrıs Türkü’nün sesini dünya geneline duyurabilme imkanlarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Tatar, altyapı yatırımları ve yapılan çalışmalara vurgu yaparak, BRTK’nın yeni format içerik ve yayınlarla daha güzel günlere gelebilmesi temennisinde bulundu.

Sempozyumun panelleri, çeşitli konuları ele alarak medya, iletişim ve kamu yayıncılığı alanındaki gelişmeleri tartışacak ve bu konudaki önemli konuşmacılarla katılımcılara bilgi verecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap