Buse Naz Çakıroğlu tarihe altın harflerle geçti!

Türkiye’nin başarılı boksörü Buse Naz Çakıroğlu, üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Belgrad’daki şampiyonadan altın madalyayla dönerek büyük bir başarı elde etti.

Yayın: 29.04.2024 - 01:26

46 kez okundu

Buse Naz Çakıroğlu tarihe altın harflerle geçti!

Türk boks dünyasının parlayan yıldızı Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa’da üst üste üçüncü kez şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı. Dünya ve Avrupa şampiyonu olarak adını duyuran Çakıroğlu, 2024 Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

buse naz çakıroğlu

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen şampiyonada 54 kiloda mücadele eden Çakıroğlu, çeyrek finalde İspanyol rakibi Marta Lopez Del Abbol’u, yarı finalde ise Bulgar sporcu Venelina Poptoleva’yı geçerek finale yükseldi. Finalde karşılaştığı rakibi Anastasiia Kool’u üç rauntta 5-0 mağlup ederek altın madalyayı kazanan Çakıroğlu, kariyerindeki üçüncü Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Buse Naz Çakıroğlu, 2019’da İspanya/Alcobendas ve 2022’de Karadağ/Budva’da da Avrupa şampiyonluğuna ulaşmıştı. Bu son zaferiyle birlikte Avrupa Büyükler şampiyonalarında üç altın ve bir gümüş madalyası bulunan Çakıroğlu, dört kez finale çıkarak üçüncü altın madalyasını kazandı.

Çakıroğlu’nun bu başarısı, Türk boks camiasında büyük sevinç yaratırken, genç sporcu ülkeye gurur yaşattı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap