Bytedance çatısı altındaki TikTok’un 2023 geliri yüzde 60 arttı!

ByteDance çatısı altındaki TikTok’un 2023 geliri, Bloomberg tarafından paylaşılan haberlere göre yüzde 60 oranında arttı.

Yayın: 14.04.2024 - 20:29

47 kez okundu

Bytedance çatısı altındaki TikTok’un 2023 geliri yüzde 60 arttı!

ByteDance çatısı altındaki TikTok’un 2023’teki geliri belli oldu. İçerik üreticilerine sunduğu fırsatlarla dikkat çeken platformun geliri yüzde 60 artış gösterdi.

Son dönemin en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, içerik oluşturucularına gelir elde etme imkanı sunarken kendi gelirlerini de artırıyor. ByteDance çatısı altındaki TikTok’un 2023 yılındaki geliri açıklandı. Platform, içerik üreticilerine TikTok Creativity ve TikTok Rewards programları aracılığıyla ve canlı yayınlar sırasında izleyicilerden alınan hediyelerle gelir elde ediyor.

tiktok’un kullanıcıları
Tablo: 2020-2023 yılları arasında aktif TikTok kullanıcıları(milyon).

Bloomberg tarafından paylaşılan bir habere göre, TikTok’un sahibi ByteDance, sosyal medya uygulamasından elde ettiği geliri geçen yıl yüzde 60 oranında artırdı. Bu artışla birlikte TikTok’un geliri 40 milyar dolara ulaştı. Geçen yılki gelir ise 25 milyar dolardı.

TikTok’un gelirindeki artışta ABD ve Güneydoğu Asya’daki TikTok Shop’un etkisi büyük. TikTok Shop, satıcıların e-ticaret işletmelerini platform üzerinden yürütmelerine olanak tanıyor ve burada gerçekleşen satışlardan ByteDance bir komisyon alıyor.

Tiktok’un yasaklanma ihtimali gündemde…

Ancak, TikTok’un geleceği belirsiz. Amerika Birleşik Devletleri’nde platformun yasaklanma ihtimali gündemde. Temsilciler Meclisi’nde alınan yasaklama kararı Senato’ya sunulacak ve onaylanması durumunda Başkan Biden’ın onayına sunulacak.

Eğer yasaklama onaylanırsa, ByteDance’in Tek seçeneği TikTok’u ABD’li bir şirkete satmak olacak. Bu durumda Çinli şirkete 6 ay süre tanınacak. Amerika Birleşik Devletleri’nde milyonlarca TikTok kullanıcısı bulunması nedeniyle, uygulamanın yasaklanması ByteDance için önemli bir gelir kaybı anlamına gelebilir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap