Çağlayan Adliyesi’nde terör saldırısı: 1 ölü, 6 yaralı, 34 gözaltı

İstanbul’un göbeğinde bulunan Çağlayan Adliyesi’nde dün sabah saatlerinde meydana gelen terör saldırısı kentte büyük bir şok etkisi yarattı. İçişleri Bakanı, saldırganların DHKP/C üyesi olduğunu doğruladı. Saldırganlarla bağlantılı olduğu düşünülen 34 kişi gözaltına alındı.

Yayın: 07.02.2024 - 02:43

299 kez okundu

Çağlayan Adliyesi’nde terör saldırısı: 1 ölü, 6 yaralı, 34 gözaltı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adliye önünde yaptığı açıklamada, saldırganların 34 kişiyle bağlantılı olduğunu belirtti ve gözaltına alındıklarını duyurdu. Saldırının detaylarını paylaşan Tunç, saldırganların ilk olarak ‘D’ kapısından içeri girmeye çalıştıklarını, ancak kimlik kontrolüne takılınca ‘C’ kapısına yönelerek polisle çatışmaya girdiklerini aktardı.

Tunç, saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralılar hakkında bilgi verdi. Saldırıda 3 polis memurunun yaralandığını, ancak durumlarının iyi olduğunu belirtti. 4 sivil vatandaştan birinin hastanede hayatını kaybettiğini, diğer üçünün ise hastanede olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.

DHA tarafından hayatını kaybeden vatandaşın Dilfıraz Karataş olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların öldürüldüğünü ve DHKP/C üyesi olduklarının tespit edildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesiyle saldırının önlenmesini takdirle karşıladığını ifade etti.

Bakan Tunç, saldırganların önceki suç geçmişlerine dair bilgi vererek, şu ifadeleri kullandı:
“Etkisiz hale getirilen erkek terörist 2004 yılında silahlı terör örgütü üyeliğinden ceza alan birisi ve 15 yıl cezasını çektikten sonra cezası biten biri. Kadın terörist de terör örgütü üyeliğinden davası Yargıtay’da devam eden birisi, o da 4 yıl 2 ay cezaevinde tutuklu kalan birisi. Ablası ya da kardeşinin de bugün aynı terör örgütü üyeliğinden bu adliyede 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması söz konusuydu. 

Belki kapıdan girebilselerdi, daha büyük bir terör eylemine girişmiş olabileceklerdi. Bütün bunlar önlenmiş oldu. Ben kahraman polislerimizi bir daha tebrik ediyorum.”

Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir başsavcı vekili ile 5 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. Başsavcı ve Başsavcı Vekilleri olay yerinde inceleme yaptı. Polis Özel Harekat ekipleri ve bomba imha uzmanları da olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, saldırıyla ilgili yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap