Cezayir’de komşusunu 28 yıldır evinde alıkoyan kişi gözaltına alındı

1996 yılından beri birini evinde alıkoyan bir kişi Cezayir'de yakalandı.

Yayın: 15.05.2024 - 10:09

417 kez okundu

Cezayir’de komşusunu 28 yıldır evinde alıkoyan kişi gözaltına alındı

Celfe ilinin Yargı Konseyi, 300 kilometre güneyindeki başkent Cezayir’de bu olayla ilgili bir açıklama yaptı.

Yargı Konseyi’nin açıklamasına göre, 12 Mayıs’ta bir kişi, yaklaşık 30 yıldır kayıp olan kardeşinin El-Kadid kentindeki komşusunun evinde koyun ağılında bulunduğuna dair bir ihbarda bulundu. İhbar sonrasında geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı ve adli kolluk ekipleri söz konusu eve gitti. Evde yapılan aramada kayıp kişi bulundu ve evin 61 yaşındaki sahibi gözaltına alındı.

Savcılık, mağdura tıbbi ve psikolojik bakım sağlanması talimatını verirken, şüphelinin soruşturma tamamlandıktan sonra savcılığa sevk edilmesini istedi. Açıklamada, olayın kanunların gerektirdiği tüm titizlikle takip edileceği vurgulandı.

Sosyal medyada, alıkonulan kişinin trajik bir durumda, eski kıyafetlerle ve sakallı halde bulunduğu fotoğraf ve videolar paylaşıldı. Aktivistler, alıkonulan kişinin samanla kaplı bir çukurda bulunduğu anı gösteren bir videoyu platformlarında yayınladı.

Aktivistlere göre, 1996 yılında 16 yaşındayken kaçırılan Ömer bin Ümran, 13 Mayıs gecesi komşusunun evinde samanla kaplı bir çukurda şok halinde ve konuşamaz durumda bulundu. Ailesi, Bin Ümran’ın 1990’larda Cezayir’deki silahlı gruplar tarafından kaçırıldığı ve suikasta kurban gittiğine inanıyordu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap