Çin, deniz ve hava kazalarının önlenmesi için ABD’yi provokasyonlarına son vermeye çağırdı

Çin Savunma Bakanlığı, deniz ve hava güvenliğini sağlamak amacıyla ABD'ye yönelik tehlikeli provokasyonları durdurma çağrısında bulundu.

Yayın: 26.01.2024 - 20:16

64 kez okundu

Çin, deniz ve hava kazalarının önlenmesi için ABD’yi provokasyonlarına son vermeye çağırdı

Bakanlık Sözcüsü Vu Çien, bir basın toplantısında deniz ve hava güvenliği konusunda açıklamalarda bulundu. Vu, ABD ordusunun Çin’in çevresindeki deniz ve hava alanlarında uzun vadeli ve kapsamlı faaliyetlerde bulunarak “Çin’e karşı taciz ve provokasyonlarda bulunduğunu” belirterek, iki ülke arasındaki sorunların temelini oluşturan unsurlara dikkat çekti.

Vu, Çin ordusunun yasalara uygun olarak yürüttüğü faaliyetleri savunarak, ABD’yi uluslararası hukuku ihlal etmekten vazgeçmeye, tehlikeli provokasyonları durdurmaya ve sahadaki birliklerini disipline etmeye çağırdı.

Aynı zamanda Vu, iki ülkenin ordularının eşitlik ve saygı temelinde istişarelerini istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı.

Daha önce ABD’nin Pasifik’teki 7. Filosu’ndan yapılan açıklamada, USS John Finn muhribinin Tayvan Boğazı’ndan bu yılın ilk geçişini gerçekleştirdiği belirtilmişti. Çin, bu bölgenin kendi kara suları olduğunu savunarak ABD’nin bölgedeki askeri varlığına karşı çıkıyor ve bu durum iki ülke arasında gerginliğe neden oluyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap