Çin, İngiltere’nin, vatandaşlarını casuslukla suçlamasına tepki gösterdi

Çin, Hong Kong'dan bazı vatandaşlarının İngiltere'de casusluk suçlamalarıyla gözaltına alınmasıyla ilgili tepkisini dile getirdi.

Yayın: 15.05.2024 - 09:53

322 kez okundu

Çin, İngiltere’nin, vatandaşlarını casuslukla suçlamasına tepki gösterdi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhang Xinwei, Pekin’de düzenlediği basın toplantısında, İngiliz yetkililerin 3 Çin vatandaşını gözaltına almasından “derin endişe duyduklarını” ifade etti.

Zhang, İngiltere’nin son zamanlarda “Çin casusları” ve “Çin siber saldırıları” iddialarını abartarak gündeme getirdiğini belirterek, “Bu suçlamaların hiçbir dayanağı yok ve kabul edilemez bir düşmanca tavrın yansımasıdır.” dedi.

Sözcü, “Çin, bu aşağılayıcı ve siyasi amaçlı oyunlara karşı çıkıyor ve ulusal güvenlik adı altında yapılan bu tür uygulamaları reddediyor.” şeklinde konuştu.

İngiliz polisi, geçen hafta başında Hong Kong istihbarat servisine yardım etmekle suçlanan 3 kişinin Ulusal Güvenlik Yasası kapsamında gözaltına alındığını duyurmuştu.

Çin’in Londra Büyükelçisi Zhou Zhigang, ülkesinin İngiltere topraklarında casusluk ve siber saldırı faaliyetlerinde bulunduğu iddiaları üzerine İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap