Çin merkezli şirket Xpeng AeroHT, bu yılın son çeyreğinde üretimine başlayacağı modüler bir ‘uçan araç’ ile donatılmış altı tekerlekli off-road kamyonunu tanıttı

Xpeng AeroHT, Land Aircraft Carrier adlı çarpıcı aracın siparişlerini 2024'ün son çeyreğinde almaya başlamayı ve 2025'de araçları müşterilerle buluşturmayı planlıyor - bu da onu küresel pazarda 'uçan araç' satışı yapan az sayıdaki şirketten biri yapacak.

Yayın: 15.01.2024 - 21:09

102 kez okundu

Çin merkezli şirket Xpeng AeroHT, bu yılın son çeyreğinde üretimine başlayacağı modüler bir ‘uçan araç’ ile donatılmış altı tekerlekli off-road kamyonunu tanıttı

Land Aircraft Carrier aslında iki bölümden oluşan bir araç: sağlam, son derece yetenekli bir kamyonet ve arkasına takılmış ayrı bir drone tarzında uçağa sahip. Uçak istendiğinde isteğe bağlı olarak çıkarılabilir ve kısa mesafelerde alçak irtifada kumanda edilebilir. Nihai tasarım hala değişikliklere tabi olsa da, Xpeng AeroHT’un kurucusu ve başkanı Wang Tan, “AR-GE doğrulama aşamasının tüm temel testlerinin” tamamlandığını ve üretime yönelik hazırlıkların devam ettiğini belirtiyor. Nihai özellikler henüz açıklanmış değil.

XPENG Teknoloji Günü 2023 – Xiaopeng He(Xpeng CEO), modüler uçan aracı tanıtıyor.

2013 yılında kurulan AeroHT, 2020’de Xpeng tarafından satın alındı. Şirket, son on yılda beş elektrikli araç geliştirdi ve şimdi bir tanesini pazara sürmeye hazır olduğu noktaya geldi.

Yaklaşık 1000 kişiyi istihdam eden, bunların %85’inin araştırma ve geliştirmede çalıştığı Xpeng AeroHT, Tan’a göre Asya’nın en büyük uçan araba şirketi olma koltuğunda.

Las Vegas’taki CES etkinliğinde Autocar’a konuşan Tan, Land Aircraft Carrier’ın üretim versiyonundan ne bekleyebileceğimize dair bir fikir verdi: “Kara modülü çok şık bir off-road aracı, ancak performansı diğer off-road araçlardan çok daha iyi çünkü üç aks ve arka tekerlekli yönlendirme sistemi bulunuyor.

“Bir gezintide harika bir yer bulursanız, aracınızı park edip uçan bölümü serbest bırakabilir ve kendiniz yönendirerek daha önce hiç görmediğiniz farklı bir manzaraya tanıklık edebilirsiniz.”

Tan, “Bunu lüks bir araç olarak adlandırıyoruz” dedi ve başlangıç fiyatının 170.000 ila 200.000 dolar arasında olacağını öne sürdü. Land Aircraft Carrier başlangıçta Çin’de satılacak ve üretici yılda yaklaşık 10.000 üniteyi hedefliyor. Ancak Tan, “Biz uluslararası bir şirketiz ve gelecekte dünya çapında büyük bir pazarımız olacak” dedi.

Şirket, uçan modülü kamu kullanımı için sertifikalandırmak için Çin sivil havacılık yönetimi ile görüşmelerde bulunuyor, ancak henüz Batı havacılık kurumları ile görüşmelere başlamadığını belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap