CTP heyeti, Güzelyurt’ta üreticiler ve ihracatçılarla bir araya geldi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Güzelyurt'ta narenciye üreticileri, ihracatçılar ve kontraktörlerle bir araya gelerek sektördeki sorunları değerlendirdi.

Yayın: 30.01.2024 - 12:48

64 kez okundu

CTP heyeti, Güzelyurt’ta üreticiler ve ihracatçılarla bir araya geldi

CTP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmeye CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Genel Sekreter Asım Akansoy, Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, milletvekilleri, MYK üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Güzelyurt İlçesi Narenciye Komitesi üyeleri katıldı.

Erhürman, toplantıda narenciye üreticileri, ihracatçıları ve kontraktörlerle bir araya gelerek sektörde yaşanan sorunları dinledi. Yaşanan sorunların farkında olduklarını belirten Erhürman, sorunların en az hasarla atlatılması için çözüm arayışında olduklarını ifade etti. Geçen haftalarda Güzelyurtlu üretici birlikleriyle yapılan toplantının ardından sektördeki uzmanlarla bir araya geldiklerini belirten Erhürman, hükümetin önerdiği çözümün sürdürülebilir olmadığını belirtti. Erhürman, sektördeki insan gücünün azalması nedeniyle gençlerin ülkeden göç etmeyi tercih ettiğine dikkat çekti.

Genel Sekreter Asım Akansoy da konuşmasında, üreticilerle her türlü mücadeleye hazır olduklarını ve sorunların çözümü için kararlı olduklarını vurguladı. Akansoy, üreticilerden alınacak bilgilerle çözüm önerileri üreteceklerini belirtti ve sorunların bir an önce çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir ise Güzelyurt’un can damarının narenciye olduğunu belirterek, hükümeti tüm paydaşlara sahip çıkmaya davet etti. Gulamkadir, narenciye sektöründeki üreticiler, ihracatçılar, kontraktörler ve diğer paydaşların sorunlarına çözüm bulmak için toplantı düzenlediklerini ifade etti. Gulamkadir, sektördeki sorunların en iyi şekilde üreticilerin bildiğini ve sorunların ancak birlikte çözülebileceğini vurguladı.

Toplantıda, Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçıları Birliği ve Akdeniz İhracatçılar Birliği temsilcileri de görüşlerini paylaştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap